Хаджигенов и Бабикян ще преговарят и с други политически сили

OFFNews 05 септември 2021 в 17:06 3846 0

Снимка БТА/Минко Чернев

Депутатите от парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов и Арман Бабикян очакват регистрация на тяхната инициатива "Ние идваме" като сдружение с нестопанска цел, която обявиха неотдавна.  Чрез него те ще преговарят с формацията на Мая Манолова "Изправи се БГ" дали да участват заедно в изборите. Пред БНР Хаджигенов не изключи преговори и с други политически сили:

"Не означавa, че разваляме коалицията. Почваме нещо ново. Какво ще излезе, рано е да се каже", заяви той.

През юли, когато обявиха намерението си за създаване на такова сдружение, в съобщение до медиите двамата заявиха:

„Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика”.

Като причини, налагащи създаването на организацията, Хаджигенов и Бабикян подчертаваха още:

„Ние идваме, защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите. Ние идваме, защото е време за поколението, което настоява България да е част от модерния, цивилизован свят. Ние идваме, за да следим отблизо дали правосъдната система дава справедливост. Ние идваме за битка с корупцията и установяване на правила, които лишават от шансове тези, които искат с пари да си купят успех. Ние идваме, защото правата на всички са равни, а идеите на всички са ценни. Ние идваме, защото всяка власт трябва да знае, че винаги можем да дойдем на площада и никой не може да ни спре”.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика