Григорова: Нинова няма да си ходи. Оставката ѝ не е реална воля за отговорност

OFFNews 13 юни 2024 в 16:31 2068 3

Ваня Григорова

Снимка Коалиция Солидарна България

Ваня Григорова

Корнелия Нинова няма да си тръгне. Опасявам се, че трети път оставка не означава реална воля за поемане на отговорност за това, че БСП беше свита от над 900 000 избиратели до 150 000 в рамките на няколко години.

Това заяви пред БНР общинската съветничка в София и лидер на "Солидарна България" Ваня Григорова. Тя каза, че е възможно коалицията да продължи да работи с отделни личности от БСП, както прави и в момента.

Все още не е имало коалиционен съвет на "Солидарна България", на който да се направи анализ на ниския резултат на вота в неделя, но общинският съветник е категорична, че ще продължи да взаимодейства с "Изправи се, България", "Българската Левица" и Обединената Социалдемокрация.

Ваня Григорова прогнозира, че сега предстои да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят отговорност за последиците от решенията, които ще взимат.

Тя заяви, че влизането в парламента не е самоцел за "Солидарна България", а че става дума за възможен механизъм за осъществяване на целите на формацията.

"Това, че няма да бъдем част от НС, не означава, че сме забравили за това какво искаме да променим в страната, така че българските граждани, работещите такива, да се чувстват по-добре в страната си. Ние ще внасяме предложения в НС. От поведението на народните представители ще се види кой иска и кой не иска реално да спомогне реално за повишаване благоденствието на хората", каза Григорова.

Според нея президентът Румен Радев няма да прави собствен политически проект.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    405

    3

    Telluris Malus

    13.06 2024 в 22:00

    Само така, Ванче! Разцепете я тази столетница! :)))

    1025

    2

    PlamenIv54

    13.06 2024 в 17:09

    Колкото харесвам Нинова, толкова харесвам и Григорова, т.е. никак. И без да съм адвокат на Нинова, смятам, че изобщо не е работа на Григорова да ѝ се меси. Да си гледа собствената, затънала в калта, каруца.

    2104

    1

    Mateevk

    13.06 2024 в 16:42

    А няма ли пак да обжалва заради лошия изборен резултат? Няма ли някъде по мазета и тавани скрити флашки или рула с хартия? Няма ли пак да ангажира съд и експерти да й броят 8 месеца бюлетини вместо да си го направи за един ден преди да хвърля празни обвинения. Заради тази си мисля, че е добре при отхвърляне на такива жалби, да си ги плащат вносителите от джоба. А сега всички ние ще плащаме за това, че Григорова не си е направила труда сама да установи безполезността на своята жалба. Всъщност такива като нея носят вина и за ниската избирателна активност, защото убиха и малкото останало доверие на избирателя в изборния процес. А сега се правят на изненадани. Много виновен е и Борисов, но той сега се кара на социолозите, че те били виновни.
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II