Горанов в SMS към Бойко: Не ми харчи парите за бедствия (видео)

Offnews 18 март 2015 в 14:50 10557 10

Бойко Борисов

На шега или не днес в Министерски съвет, по време на протоколните кадри, премиерът Борисов сподели пред оператори и фотографи, че финансовият министър Владислав Горанов го моли със SMS-и да не му се харчат парите за бедствия. 

Горанов написал: "Моля ти се, с Ананиев не ми харчете парите. Няма!", споделя Борисов на кадрите, пратени от Министерски съвет. 

„Сумите набъбват като великденски козунак, от понеделник, вторник, сряда, до петък с милиони ми се вдигат разходите”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след като чу заявките за финансова помощ от общините Смолян и Кърджали на днешното правителствено заседание.

„За област Смолян - за аварийно почистване на коритата в урбанизираните територии, разходи за допълнително наемане на машини за поддържане и обезпечаване на доброволци, храна, гориво и привлечени сили - заявената сума е 6 395 000 лв. За област Кърджали е 2 356 000 лв. И за АПИ, която е изпратила допълнително машини по републикански пътища, общински пътища, укрепване на свлачища, е 24 млн. лв.”, обясни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Премиерът каза, че заявките на двете общини за финансова помощ трябва да минат през комисии, които да ги одобрят.

„Защитавате си това, което има да се дава, малко сте ме засилили с цифрите, но комисията с това ще се занимава”, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!