Борисов: Oт такива журналистки като тебе не мога да се оженя (видео)

Лили Павлова намирала време да ходи на "фъш-фъш - да духне малко косата"

OFFNews 16 март 2015 в 10:45 23725 48

Снимка пресцентър МС

Между сериозните разговори за бедствията и за мерките, които властта предприема за районите, засегнати от снежната виелица премиерът Бойко Борисов реши да разведрява атмосферата с шеги и закачки.

Това стана ясно по време на срещите на министър-председателя с журналисти в Смолян и Пловдив, а кадрите бяха излъчени в сутрешния блок на Нова телевизия.

В началото премиерът оцени работата на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова при справяне с бедстващите от снега райони като отлична и обясни, че "едно е да чистиш 5 км. от бул. България, а друго - да почистваш махали, където и лятно време е трудно да се качиш".

Докато обикаляла планините министърката нямала време дори за почивка. "Лили Павлова, освен в парламента и в бедстващите райони, намирала кратко време да ходи на "фъш-фъш - да духне малко косата", пояснява премиерът.

Двамата коментираха и критичните забележки на депутатката Мая Манолова от парламентарната трибуна за тоалетите и аксесоарите на министърката. Преди дни социалистката обяви, че "новият зимен имидж, новото спортно яке и шалче на госпожа Павлова не могат да впечатлят никого" и отношението на министрите към бедствието е било цинично.

„Щом ми намери кусур за дрехите, значи за другото сме си свършили работата“, отвърна на удара Павлова, а премиерът я защити с думите: "Ти си църна по рождение, не си се пекла някъде, предполагам", обърна се Борисов към своя министър.

Премиерът разкри и тайната защо не иска да се жени до днес. На въпрос на журналистка кое е следващото населено място, което ще посети, Борисов "философски" обясни, че въпросите "къде отива" и "кога ще са върне" са му най-омразните.

"От такива като теб не мога да се оженя", отсече Борисов. "Къде ти е най-лесно - заради тебе там ще отидем", обяви той.

За финал Борисов прогнозира, че спирането на тока в бедстващите райони в Смолян ще има положителен ефект за демографската криза и след 9 месеца ще се родят куп деца. Ако това се случи, Борисов обеща да гаси тока за по една седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews