Главният секретар на Радев: Обиските създават впечатлението за крах на модела на управлението ''Борисов-Пеевски''

OFFNews 10 юли 2020 в 10:44 5414 6

Обиските в президентската институция са прецедент и създават впечатлението за краха на модела на управлението „Борисов-Пеевски“. Такива действия на прокуратурата уронват престижа не толкова на президентската институция, колкото на България пред международната общност. 

Това заяви главният секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, по бТВ по повод акцията на прокуратурата на "Дондуков" 2 вчера. Стоянов е бил два часа на разпит в прокуратурата. 

Нито се познавам, нито съм си писал с Пламен Бобоков. Познавам го от телевизията, разказа Стоянов. 

За мен остана неразбираемо как 30 човека въоръжени са дошли за да изземват листчета, хартийки или каквито и да е там компромати от двата кабинета, които обискираха, при условие, че президентската институция е стратегически обект. 80% от нашата администрация са дами. Мисля, че беше прекалено показно. Тази показност не помага нито на прокуратурата, нито на президентската институция“, каза още секретарят на държавния глава.

Стоянов подчерта, че от Президентството са оказали пълно съдействие при обиските и отрече важни документи да са напускали институцията по нерегламентиран начин, както заяви вчера главният прокурор Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

5

elbarbudo

10.07 2020 в 12:40

пукнете гербави боклуци!

11599

4

Ivaylo Radulov

10.07 2020 в 12:32

Ха...ха...ха..., този смешко даже не го бива в манипулирането - това си е работа на Прокуратурата на РБ бе смешко - има дело , едното от които по Глава от НК , която е с най-сериозните престъпления , тези против Държавата - понял?!

2100

3

гоуемио

10.07 2020 в 11:45

Аха! Министри и шефове на агенции може да бъдат разследвани и арестувани, ама президентството да не се пипа!!! Мама ви дева кремълско-комунистическа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12182

1

sawall

10.07 2020 в 11:13

В България, главният прокурор има власт, но не и отоговорност. И когато се случи като Цацата, положението е мафиотско, нагло, тихо. Когато се случи като Гешев (т.е., тъп комплексар, без стратегическа мисъл, морал, етика, идеи, или поне на думи вяра в демокрацията) положението е точно като сега - гангстерски войни между институциите. А президентът да не се прави на непокварна теменужка, защото когато му изнася е много смел и принципен на думи, но когато трябва да заеме смела позиция (примерно като "избираха" Гешев) просто скланя глава.