Гешев за закриването на спецправосъдието: Не е съдебна реформа, а юридическа катастрофа

Йорданка Веселинова 16 март 2022 в 14:45 1743 1

Снимка OFFNews

Не е съдебна реформа, а юридическа катастрофа, заяви главният прокурор Иван Гешев в кулоарите на НС минути преди началото на заседанието на правната комисия, която днес гласува на първо четене промените в Закона за съдебната власт.

Гешев отново дойде в парламента, за да брани спецправосъдието, което депутатите ще опитат да закрият за трети път в рамките на последните 12 месеца.

Главният прокурор заяви, че не разбира желанието на управляващите да закрият работеща структура, както определи специализираното правосъдие.

Според ПП, ДБ, ИТН и БСП обаче то е неефективно в борбата с корупцията по високите етажи на властта. 

Гешев разкритикува и решението за съкращаване на бюджета на прокуратурата с 20 млн. лв., които бяха пренасочени към БАН. По думите му това е политически натиск върху прокуратурата. Той обвини правителството, че нарушава разделението на властите. 

Иван Гешев заяви още, че не се притеснява от днешната визита на Лаура Кьовеши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1200

2

Boris A. Johnson "The Great"

16.03 2022 в 23:25

Тоя беше предложен и избран за прокурор от най-корумпираното правителство в историята на България от премиер част от организиранта престъпност. Добре си спомням как Румен Пашата обикаляше магазините на София с бухалка да събира рекет за приятеля си Бойко. Защо това недоразумение и срам за България е още прокурор и то Главен???