Германската полиция предотвратила атентат в мол в град Есен

OFFNews Последна промяна на 11 март 2017 в 20:41 7800 0

Германската полиция предотвратила атентат в мол в град Есен

Германската полиция заяви, че е предотвратила терористично нападение, като е решила да затвори търговски комплекс в град Есен, действайки по сигнал, съобщава БНТ, като цитира ДПА. Говорител на полицията посочи, че властите са имали "много конкретни доказателства", че днес се е подготвяло терористично нападение в мола.

По-рано днес полицията съобщи за ДПА, че е получила сигнал от "външни служби", че търговският център щял да бъде нападнат от терористи. Предупреждението е било получено преди отварянето на търговския център, но полицията го отцепила, за да може да изведе почистващите екипи и работниците от ранните смени и да извърши щателна проверка.

Молът - един от най-големите в Германия с над двеста търговски обекта и над 60 000 посетители в съботните дни, остана затворен през целия ден. Затворени бяха също големият му паркинг, както и съседната метростанция.

Според радио "Вестдойчер рундфунк" терористичното нападение с използване на взривно устройство било планирано от "Ислямска държава", предаде ТАСС. Във връзка с инцидента двама мъже в близкия град Оберхаузен били задържани за разпит, но полицията заяви, че те не са потенциалните извършители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо