Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Зам.-шеф на митниците уволнен след месец на поста си

OFFNews 05 февруари 2014 в 14:26 6052 0

Румен Данев

Заместник-директорът на Агенция "Митници" Румен Данев е бил уволнен само един месец след назначаването му. Това обяви премиерът Пламен Орешарски днес пред журналисти.

Той посъветва репортерите да питат шефовете на Данев за причините, но призна, че до него достигнала "неприятна информация" за този човек.

След изказването на премиера от агенцията потвърдиха за OFFNews, че Данев вече не е зам.-директор, но, според тях, той сам напуснал поста си днес. От митниците, според чийто сайт Данев все още е зам.-директор, подчертаха, че това е станало по негово желание и прехвърлиха въпросите към Министерството на финансите, което назначавало и уволнявало.

Румен Данев бе назначен в началото на януари 2014 г. за зам.-директор с ресор "Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол".

Както OFFNews писа още вчера, Румен Данев е бивш началник на дирекция Митническо разследване и разузнаване по времето на НДСВ и тройната коалиция, когато шеф на агенцията беше Асен Асенов.

Данев заема овакантеното от Николай Попов място, след като той стана съветник на финансовия министър в началото на декември.

Данев дълги години е бил в митническото разузнаване в Централното управление на митниците, но напуска системата през 2009 година, като преди това е бил дълго време в болнични.

Роденият на 29.10.1958 г. в гр. Шумен Румен Данев е магистър по „Право“ – завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1990 година. Професионалната му кариера започва в съдебната система с назначаването му на длъжността Съдия-изпълнител в Районен съд – гр. Костинброд, след което е бил юрисконсулт в различни предприятия. Професионалният му опит в Агенция „Митници“ започва през 1995 г., когато е назначен на експертна длъжност в Централно управление в служба „Съдебни спорове“, която по-късно оглавява. От 2000 г. до 2009 г. е бил директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!