ГЕРБ: Предложенията за КЕВР са от ПП и ИТН

Йорданка Веселинова 27 януари 2022 в 11:31 1729 0

Предложенията за членове на КЕВР постъпиха вчера в 18:00 часа. Единият е от "Продължаваме промяната" и е зам.-министър на енергетиката, а вторият е от "Има такъв народ" и името му започва с "Г". 

Това съобщи на брифинг Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той не спомена имена. Вчера "Капитал" съобщи, че номинациите са зам.-министърът Станислав Тодоров и Благой Голубарев - енергиен експерт от ИТН.

Делян Добрев съобщи, че днес парламентарната му група ще внесе проект за решение за компенсации за високите цени на тока. ГЕРБ-СДС настоява правителството да компенсира 100% от увеличението на цените на тока за болници, общини, театри, училища, детски градини, старчески домове и религиозни храмове. В отговор на въпрос откъде ще дойдат парите за тези компенсации, той отговори: "Откъдето дойдоха парите за компенсации за ЕРП-тата".

Добрев не отговори директно и на въпрос дали практиката бюджетът да се променя с проекти за решения на НС е добра практика.

Вчера по време на заседанието на енергийната комисия Дани Каназирева от ГЕРБ предложи храмовете да преминат от свободния на регулирания пазар и така цените за тока да бъдат намалени. Предложението беше отхвърлено. Изненадващо дори Рамадан Аталай от ДПС разкритикува тази идея и индиректно обвини ГЕРБ в популизъм. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!