ГЕРБ покани БСП да им види предизборната програма

Чистката на областни управители на ГЕРБ - реваншизъм

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2017 в 10:33 2593 5

ГЕРБ и БСП втори ден се карат кой каква предизборна програма има. Левите обвиняват партията на Бойко Борисов, че няма програма и затова изучава тяхната. 

Днес в студиото на Нова телевизия бившият вицепремиер Томислав Дончев и говорителят на БСП Жельо Бойчев спориха по темата. Двамата опоненти влязоха в сблъсък кой има подготвена предизборна програма и кой предлага по-нереалистични неща.

„Когато нямаш програма, четеш другата програма и изучаваш”, заяви Бойчев.

„Елате в централата на ГЕРБ да видите програмата ни, която е готова за предпечат. Като приключим тук, ще заведа колегата Бойчев в централата и ще му покажа варианта за предпечат, ако той ми обещае в 15:00 часа да свика пресконференция и половин час да ми се извинява за всички коментари, че нямаме програма”, заяви Дончев.

Според него изпълнението на програмата на БСП поскъпва с около 300 милиона на ден.

„Дори един обран анализ показва, че програмата няма как да се изпълни за 1 година за по-малко от 4,2 милиарда”, коментира Дончев. „Само преизчисляването на пенсиите струва 2 милиарда”.

„Спекулират с цифрите”, отговори Бойчев.

Дончев не пропусна да иронизира БСП, че обещала 8 милиона българи, ако дойде на власт. "Ще извадите всички жени във фертилна възраст от пазара на труда и да се занимават само с възпроизводство", обясни намеренията на левицата за прираст на населението Дончев.
 

Кадрите на БСП смениха тези на ГЕРБ 

След серията уволнения на областни управители от страна на служебния кабинет вчера, хора от ГЕРБ обвиниха управляващите в разчистване на сметки и реваншизъм.

„Това, че са сменени, не е нередно. По-същественият въпрос е с кого са сменени. В голямата си част това са кадри на левицата”, заяви в студиото на „Здравей, България” Томислав Дончев. „Защо колегите се срамуват от хората си и защо не се идентифицират с тях. Защо не кажат, че това са техни хора. Ако има нещо дразнещо, това е лицемерието”, заяви Дончев.

„Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебното правителство”, отговори Жельо Бойчев от левицата. „БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме отговорност за управлението на страната. Познавам дамата, която пое София-град като областен управител. Преди да стъпи в тази длъжност, тя работи в Столичната община”, коментира Бойчев. „Няма да влизаме в обяснителен режим”, закани се Бойчев.

Според Дончев е напълно нормално да се сменят областните управители с кадри на левицата, но неприятно било, че „се срамуват от другарите си”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

09.02 2017 в 11:20

Абе изкарайте вашта, че да ги видим НИЕ, ХОРАТА, двете и да ги съпоставим. Стига сте вили срещу месечината, да не съм ви бил аз през устата да говорите напред-назад за оставки?