ГЕРБ отказаха поканата на ПП. Искат ДПС да предложи кандидат за председател на НС

Ружа Райчева 20 октомври 2022 в 11:58 4508 6

Десислава Атанасова в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Десислава Атанасова в кулоарите на парламента

ГЕРБ отказаха поканата на "Продължаваме промяната" да се явят на публични преговори в Народното събрание днес. Депутатът Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ са съгласни ДПС да номинира председател на НС или пък най-възрастният депутат - Вежди Рашидов, да заеме поста. 

На извънреден брифинг в парламента Атанасова заяви, че за ГЕРБ е несериозно да се търси политически консенсус извън пленарната зала по темата избор на председател. По време на председателския съвет, който все още заседава в опит да реши безпрецедентната ситуация, Атанасова е съобщила за решението на ГЕРБ да оттеглят Росен Желязков като кандидатура. По думите ѝ това е знак, че ГЕРБ са готови на компромис и търсят съгласие.

Атанасова съобщи, че лидерите на политическите формациии все още не са постигнали съгласие по какви критерии да бъде избран председателят, след като критерият за събиране на мнозинство за която и да е кандидатура в момента не работи.

"След като няма съгласие по темата, че най-голямата партия излъчва председател, сме съгласни за разговори, в която третата политическа сила - ДПС, да номинира председател, или трети подход - най-възрастният, най-опитният да стане председател", каза Десислава Атанасова и добави, че в момента вместо да се търсят решения за хляба, се предлагат зрелища.

Тя каза, че от няколко месеца от ГЕРБ искат разговори за приоритети и че са посочили точки, по които да се търси съгласие. "Ние полагаме всякакви усилия, включително, че оттеглихме кандидатурата на Желязков", заяви Атанасова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

6

ob1

20.10 2022 в 13:37

ХардЛъжеКрад или просто сашке, хубаво ли ти е, че твоите любимци отново се надупиха на сокола?
Тъпотиите със жълтопаветните свини си ги спести, не впечатляват, най-много и тоя акаунт да ти резнат.

5827

3

pisnamiotmutri

20.10 2022 в 12:15

Защо ползвате толкова гнусна снимка на магистралното Десе? Моля, щадете емоциите на читателите си. Тя се пипна последните месец не е толкова гнусна.

901

2

X Y Z

20.10 2022 в 12:10

До ХардЛъжеКрад
"Лъжеца и Крадеца" са едно и също лице и любимците ти се виждат всеки ден с него...
 
X

Да помогнем на украинските деца!