ГЕРБ обсъжда Петър Стоянов за кандидат-президент, търси човек за избирателите, които не харесват Радев

Сред обсъжданите имена няма жена, заяви Тома Биков

OFFNews 12 септември 2021 в 14:41 6330 9

Снимка Архив

ГЕРБ обсъжда различни кандидатури за кандидат за президент. Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години. 

Това заяви пред БНР Тома Биков, зам.-председател на групата на ГЕРБ-СДС в парламента.

Стоянов е най-успешният президент на България, извади страната от ръба на гражданската война, благодарение на това страната ни е член на ЕС и НАТО. Той не само има качества да бъде президент, но и ги показа. Почти не помня избори, в които да не се е мислило за кандидатура на Петър Стоянов", коментира Биков. Той уточни, че сред обсъжданите имена няма жена. 

Профилът на нашия кандидат за президент трябва да бъде на човек, който е способен да бъде в центъра на политическия диалог, да започне да възстановява ролята на президентството като пространство, в което най-тежките политически опоненти могат да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основните въпроси. Който може да направи първите крачки за излизане от политическата криза, в която се намираме, обясни Биков.

По думите му второто важно нещо за кандидата на ГЕРБ за президент е да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев.

"Проблемът в момента е, че никой не иска да управлява, всички искат да са в опозиция. Ние бяхме изключително притеснени по време на гласуването на актуализацията на бюджета и си говорехме с колеги, че ако се наложи ние да управляваме след предсрочните парламентарни избори, ще ни бъде изключително трудно в тази ситуация.

В 45-ото НС срещу нас имаше много силен и тежък натиск от страна на всички политически сили. В 46-ото те се изпокараха помежду си и дори на моменти забравят за нас и ние имаме възможност да кажем какво мислим", коментира депутатът. По думите му след 4-ти април всички са били срещу ГЕРБ, след 11-и юли конструкцията е всички срещу всички. Гаранцията, че след 14-и ноември ще стане по-лесно е никаква. Смятам, че ще стане още по-сложно. Пъзелът може да бъде решен с разум, с по-дълбока интелектуална нагласа и с воля всяка от политическите сили да загърби партийните си интереси и лекотата на това да казва колко е лош другият, обясни Тома Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

12.09 2021 в 21:41

Купонът тръгва хубаво. Дайте да предлагаме още по-улави номера. Примерно мене - за главен мюфтия.

Мани майтапа. Аз предлагам за президент от герб барак обама.
Кой дава повече?

23293

2

Стефан

12.09 2021 в 15:34

:))) Ренесанса на йе-йе политиците? Първо слави трифонов, после никито василев, сега па петър стоянов от нафталина ...
Толко ли не останаха читави хора в нещастната ни държава, ми само говорещи глави, които се опияняват от собствената си логорея(((