ГЕРБ - Кърджали: Караянчева е достоен човек, силна жена и естествен лидер

OFFNews 14 октомври 2020 в 19:22 5256 3

Снимка gerb.bg

Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Тя е "един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС".

Това се посочва в декларация на ГЕРБ-Кърджали, провокирана от внесеното днес в деловодството на Народното събрание искане за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Цвета Караянчева. Искането за оставка е внесено с подписите на 96 народни представители от ДПС и БСП.

Според ГЕРБ-Кърджали "ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път.

Публикуваме пълния текст на декларацията на ГЕРБ-Кърджали:

"ПП ГЕРБ-Кърджали категорично се противопоставя на злоумишлените опити на политическото задкулисие, дирижирано от старата – нова коалиция между БСП и ДПС, да „обезглави“ българския парламент като отстрани неговия легитимно избран председател с напълно несъстоятелния аргумент, че брани авторитета на Народното събрание. Възразяваме срещу поисканата от тях оставка на Цвета Караянчева с фиктивния мотив: нарушаване на Kонституцията и законите на страната. Зад нея прозират нечисти тяснопартийни интереси, зле прикрити лидерски амбиции, клиентелизъм, реваншизъм и жажда за власт, замаскирана като героична наполеонова поза.

Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Защо иначе партията ще бъде основен двигател на публичното обругаване на един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС. На принципа „Два конгреса - една цел“ социалистите и ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път. Опомнете се, политически брокери! Пътят към властта не минава през гилотината, минава през редовните избори и доверието на българските граждани!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

3

Диди

15.10 2020 в 07:53

Но си е Проста П/атица/. И това не го казва кой да е.

20696

2

Новак

14.10 2020 в 21:22

Щом тази тъпа пуtка е естествения лидер на гербаджиите в Кърджали какво ли чудо са водените.

11769

1

Dafack

14.10 2020 в 19:43

На ГЕРБ - Кърджали мога само да отговоря: ХАХАХАХАХААХАХХАХАХАХАХАХАХ