ГЕРБ: Чакаме 25 хил. в Пловдив. Митингът на БСП ще е подсилен от ДПС

Нели Чолашка 15 ноември 2013 в 11:18 1850 9

Цвета Караянчева, дсепутат от ГЕРБ.
Цвета Караянчева, дсепутат от ГЕРБ.

 

ГЕРБ очаква 25 хил. членове и симпатизанти на протестния митинга в Пловдив утре, а БСП не може да събере желаната бройка за митинга по същото време в София и ДПС мобилизира свои хора от Кърджалийско, обяви в кулоарите на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ.

ДПС ще докара хора от 200-те села около Кърджали, както и от други смесени региони, уточни тя.

По нейна информация в смесените региони плашат собствениците на транспортни фирми, че ако превозват хора за протеста на ГЕРБ ще им унищожат бизнеса.

Отделно БСП мобилизира хора от Пловдив и Бургас, които ще извози с влакове.

"Притесняваме се от провокации и кървави сблъсъци в София. Ние затова направихме нашия митинг в Пловдив, за да не нагнетяваме напрежение и за да не изглежда, че искаме да яхнем протеста на студентите", коментира Караянчева.

Протестният митинг на ГЕРБ в Пловдив от 12 ч. в събота беше обявен от лидера на партията Бойко Борисов в сряда. Вчера пък стана ясно, че БСП готви митинг в подщкрепа на правителството по същото време в София със сборен пункт "Орлов мост" (знаково място за антиправителствените протести).

В събота в ранния следобед има и мач Левски-ЦСКА на стадиен "Васил Левски" и се очаква по обед в центъра да се съберат и агитките на двата отбора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews