ГЕРБ: БСП и ДПС мълчат за Сидеров заради властта на всяка цена

Нели Чолашка 15 януари 2014 в 10:46 1763 2

Цецка Цачева в парламента.
Цецка Цачева в парламента.

Мълчанието на ДПС и БСП за последния скандал с Волен Сидеров е доказателство за задкулисните договорки в парламента, обяви дам.-председателакта на групата на ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя уточни, че именно във връзка със скандалното поведение на лидера на "Атака" на летище Варна в началото на миналата седмица тя е внесла прокт на Декларация за утвърждаване на парламентаризма.

Ръководствата на ДПС и БСП обаче й обяснили, че няма как да се приеме днес тази декларация.

"Както завърши 2013 г., така започна и 2014 г. - мълчание, ундурма за това Сидеров да не бъде осъден. От БСП не са мълчали така оглушително, когато беше поискан имунитетът на лидера на ПЕС (Сергей Станишев)", коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Другото острие на партията - Цвета Каранянчева, обяви, че това мълчание е доказателство, че БСП и ДПС искат властта на всяка цена.

Поисканият имунитет на Волен Сидеров от главния прокурор Сотир Цацаров не беше спомент в пленарна зала в първия ден работата на парламента след Нова година.

Сидеров има срок до 21 януари сам да се откаже от имунитета си. В противен случай депутатите ще трябва да гласуват за отнемането му.

От ДПС обявиха, че най-вероятно ще подкрепят разследване срещу лидера на националистите, а Сергей Станишев, след дълго мълчание, вчера призова Сидеров сам да се откаже от имунитета си.

Лидерът на социалистите намекна, че в противен случай БСП също ще подкрепи искането за падане на имунитета на Атакасита.

От "Атака" пък обявиха, че масово ще дадат имунитетите си, но това е нонсенс, защото никой не им ги е искал. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови