Quantcast

ГЕРБ: БСП и ДПС мълчат за Сидеров заради властта на всяка цена

Нели Чолашка Последна промяна на 15 януари 2014 в 10:46 1150 2

Цецка Цачева в парламента.
Цецка Цачева в парламента.

Мълчанието на ДПС и БСП за последния скандал с Волен Сидеров е доказателство за задкулисните договорки в парламента, обяви дам.-председателакта на групата на ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя уточни, че именно във връзка със скандалното поведение на лидера на "Атака" на летище Варна в началото на миналата седмица тя е внесла прокт на Декларация за утвърждаване на парламентаризма.

Ръководствата на ДПС и БСП обаче й обяснили, че няма как да се приеме днес тази декларация.

"Както завърши 2013 г., така започна и 2014 г. - мълчание, ундурма за това Сидеров да не бъде осъден. От БСП не са мълчали така оглушително, когато беше поискан имунитетът на лидера на ПЕС (Сергей Станишев)", коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Другото острие на партията - Цвета Каранянчева, обяви, че това мълчание е доказателство, че БСП и ДПС искат властта на всяка цена.

Поисканият имунитет на Волен Сидеров от главния прокурор Сотир Цацаров не беше спомент в пленарна зала в първия ден работата на парламента след Нова година.

Сидеров има срок до 21 януари сам да се откаже от имунитета си. В противен случай депутатите ще трябва да гласуват за отнемането му.

От ДПС обявиха, че най-вероятно ще подкрепят разследване срещу лидера на националистите, а Сергей Станишев, след дълго мълчание, вчера призова Сидеров сам да се откаже от имунитета си.

Лидерът на социалистите намекна, че в противен случай БСП също ще подкрепи искането за падане на имунитета на Атакасита.

От "Атака" пък обявиха, че масово ще дадат имунитетите си, но това е нонсенс, защото никой не им ги е искал. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 11:34

Българските политически путьовци се правят на ударени с тухла по главата за хилядите жертви на англо-американските бомбардировки.

Само партия “Атака” почете жертвите.

Аз негодувам срещу путьовците, които счупиха паметника на Спайч; направиха пред US посолството паметник на US летците, които бомбардираха София. Негодувам срещу сервилността. Про-US форумци миналата сряда се усъмниха, че англо-американците са пускали гърмящи писалки от небето. Без да са помирисвали Вавилон и Багдад, ми обясниха, че US рейнджърите не били разграбили музея в Багдад, те го били пазели от крадци.
Багдадският крадец от едноименния филм ли пренесе на летящото килимче откраднатите от музея експонати да ги продава в нюйоркския клон на Sotheby’s?
Vae victis. Горко на победените. На българите им късали от залъка за репарации, откъснали им земи. Маршал Жуков не на летящо килимче; на два товарни влака изнесе културни ценности от победена Германия.
Жуков приел на бял кон парада на победата в Москва, не Сталин, който се страхувал да не падне от коня. Вярно ли е?
Питайте радиожурналистките бързострелки – те се съревновават в бързоговор, щото Мето не им е преподавал правоговор. Питайте политолозите всезнайковци – обучени са в Харвард или в партийна школа в Горна баня. Ш-ъ-ъ-ъ-т! Тихо! Те сега анализират “Атака”.

15.01 2014 в 11:24

От атака, вместо да се отказват от имунитета, всички да ударят по пет тояги на голо на болния, публично, и имат шанс да запазят малко уважение.