Quantcast

Отцепникът от ГЕРБ: Искам да остана в партията

Нели Чолашка Последна промяна на 09 декември 2013 в 11:17 5918 5

Георги Марков, Снимка: БГНЕС, Архив
Георги Марков, Снимка: БГНЕС, Архив

 

"Все още съм член на ГЕРБ. Изпълнителната комисия не се е произнесла. Мисля да остана, докато комисията не се произнесе. Организацията в Свищов не е спряла да функционира”, обяви в кулоарите на парламента Георги Марков, който миналата седмица напусна парламентарната група на ГЕРБ. 

Марков се появи за първи път в парламента, откакто стана независим депутат.

Той повтори, че ще гласува по съвест и няма да се присъедини към групата на БСП. 

„Жив съм, здрав съм, не са ме линчували още. Мисля, че няма да има особени проблеми с колегите. Засега сме имали проблеми само с няколко колеги.

Не искам да задълбочавам нещата. Колкото повече ровим на едно място, толкова повече се цапаме.

Аз до момента съм следвал безусловно поведението на ГЕРБ. Както е казвал и Бойко Борисов – нека да подкрепяме добрите неща. Ако има проблеми и се съмняваме в някои неща, тогава да водим дебати и да отстояваме позицията", коментира още Марков.

Той е категоричен, че никого не е агитирал да напусне групата на партията.

Във връзка с изказвания на негови съпартийци, че трябва да напусне и парламента, Марков обясни: „Тези съпартийци съм виждал само в правителството на Бойко Борисов.

От 2007 година правим избори, не съм виждал тези хора, не са ми помогнали с каквото и да било. Най-малкото могат да ми казват какво да направя”.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви миналата седмица, че все още не е говорил с отцепника.

„С Цветан Цветанов се чухме по телефона, когато беше в Брюксел.

Ще се видим утре или вдругиден, ако е тук”, уточни Марков.

Субсидията за Георги Марков остава в ГЕРБ. Още в началото на работата на този парламет в правилника за работата на Народното събрание беше записано, че субсидиите остават в партията, с която депутатите са влезли в парламента, ако напуснат групата.

„Един мъж каза, че със субсидията евентуално аз ще бъда държан по някакъв начин. Аз нямам никакви претенции към субсидията.

За да не бъдат партия „Атака” отново „прекарани”, както каза Волен Сидеров, ние гласувахме субсидията да остане в партията, а да не върви след депутата. Така че моята субсидия ще остане в ГЕРБ"обяви още Георги Марков. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 15:53

Не искаш ли да я оглавиш?

09.12 2013 в 13:30

ГЕРБ (и всяка друга партия в някаква степен) няма как да пусне що-годе чисти хора, защото няма да има как да ги държи послушни. Просто който е на власт постепенно придобива лостовете за влияние на опозиционните лидери.

09.12 2013 в 11:57

Ейй, страшен анализ. Пи ли кафе сутринта?

09.12 2013 в 11:55

ГЕРБ нищо не може да докаже с цивилизована позиция, защото не са много цивилизовани. Цялата структура на ГЕРБ е изградена от такива местни бабаити, а не че Марков е някакво изключение. Освен това не виждам защо разграничавате толкова ГЕРБ от БСП след като ГЕРБ=БСП=ДПС=АТАКА=БКП.

09.12 2013 в 11:34

Този случай не бива да се превръща в лов на вещици по комунистически. ГЕРБ не е БСП и трябва да го докаже с цивилизована позиция. Но от друга страна ГЕРБ не трябва да допуска троянци в редовете си. Особено троянци на ключови постове в партията.
Меко казано странно ми изглежда желанието на Марков - хем да е в ГЕРБ, но да не е депутат от ГЕРБ??? Хем душата в рая, хем едната работа в другата...
А на тези, които преди седмица истерично пророкуваха началото на края на ГЕРБ, ще им кажа да пийнат по чаша студена чешмяна...