Отцепникът от ГЕРБ: Искам да остана в партията

Нели Чолашка 09 декември 2013 в 11:17 6530 5

Георги Марков, Снимка: БГНЕС, Архив
Георги Марков, Снимка: БГНЕС, Архив

 

"Все още съм член на ГЕРБ. Изпълнителната комисия не се е произнесла. Мисля да остана, докато комисията не се произнесе. Организацията в Свищов не е спряла да функционира”, обяви в кулоарите на парламента Георги Марков, който миналата седмица напусна парламентарната група на ГЕРБ. 

Марков се появи за първи път в парламента, откакто стана независим депутат.

Той повтори, че ще гласува по съвест и няма да се присъедини към групата на БСП. 

„Жив съм, здрав съм, не са ме линчували още. Мисля, че няма да има особени проблеми с колегите. Засега сме имали проблеми само с няколко колеги.

Не искам да задълбочавам нещата. Колкото повече ровим на едно място, толкова повече се цапаме.

Аз до момента съм следвал безусловно поведението на ГЕРБ. Както е казвал и Бойко Борисов – нека да подкрепяме добрите неща. Ако има проблеми и се съмняваме в някои неща, тогава да водим дебати и да отстояваме позицията", коментира още Марков.

Той е категоричен, че никого не е агитирал да напусне групата на партията.

Във връзка с изказвания на негови съпартийци, че трябва да напусне и парламента, Марков обясни: „Тези съпартийци съм виждал само в правителството на Бойко Борисов.

От 2007 година правим избори, не съм виждал тези хора, не са ми помогнали с каквото и да било. Най-малкото могат да ми казват какво да направя”.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви миналата седмица, че все още не е говорил с отцепника.

„С Цветан Цветанов се чухме по телефона, когато беше в Брюксел.

Ще се видим утре или вдругиден, ако е тук”, уточни Марков.

Субсидията за Георги Марков остава в ГЕРБ. Още в началото на работата на този парламет в правилника за работата на Народното събрание беше записано, че субсидиите остават в партията, с която депутатите са влезли в парламента, ако напуснат групата.

„Един мъж каза, че със субсидията евентуално аз ще бъда държан по някакъв начин. Аз нямам никакви претенции към субсидията.

За да не бъдат партия „Атака” отново „прекарани”, както каза Волен Сидеров, ние гласувахме субсидията да остане в партията, а да не върви след депутата. Така че моята субсидия ще остане в ГЕРБ"обяви още Георги Марков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!