Георги Марков 1 към 1: Борисов ще ни управлява, докато му омръзнем

OFFNews 02 ноември 2017 в 10:51 13998 10

Бившият агент на комунистическите тайни служби ДС и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков разкри докога Бойко Борисов ще управлява България.

В интервю за вестник "Марица" бившият конституцианен съдия заявява1 към 1:

"Борисов ще ни управлява, докато му омръзнем."

Според Марков Борисов е без алтернатива и е най-успешния български премиер през последните години.

Той казва, че третият мандат на министър-председателя върви добре и че в България са се случили много положителни неща, както във външната политика, така и във вътрешната - "вдигнаха се пенсиите, има икономически растеж, прави се всичко възможно да се вдигат доходите на хората в една изключително изстрадала страна като нашата". 

По повод хасковския Кумгейт, който разкри как общината в южния град се ръководи от роднини и приятели на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, Марков прави друга забележителна констатация.

"Беше направен опит от опозицията за компрометиране на Делян Добрев - знакова фигура в ГЕРБ. За това, че има кум или братовчед зам.-кмет в Хасково, се вдигна голям шум. Но Конституцията защитава братовчедите и всеки може да се счита спокоен на своето място", казва бившият агент на ДС.

Според Марков предстоели още скандали, но някои от тях се преувеличавали - като опита да се изкара, че има проблем между Борисов и Радев.

"Те сигурно не се обичат, но мисля, че отношенията им са нормални", казва още народният представител.

Според него "и за децата е ясно, че ГЕРБ без Борисов не може да съществува. Той е единственият български политик, станал за трети път премиер, спечелил четири пъти поред парламентарни избори".

"Борисов и Цветанов са като сиамските близнаци. Единият не може без другия. Партията не може без Борисов, който е неоспорим лидер, мажоритарно избран министър-председател, но ГЕРБ не може да е толкова силен и без Цветанов, който много добре е изградил структурите. В ГЕРБ има класическо разделение на властите - партията и изпълнителната власт се ръководят от Борисов, докато Цветанов се занимава с парламентарната група и структурите. Двамата са образец за спортсменски отношения и колегиалност", категоричен е Марков в интервюто.

Според него предсрочни парламентарни избори след европредседателството няма да има, но не изключи това да се случи при загуба на ГЕРБ на предстоящите през 2019 г. евроизбори или местен вот.

"Знаете, че Борисов, ако види, че губи единия или другия вот, ще предизвика предсрочни. Но мисля, че ще спечели. В момента може да не харесват Борисов, но той няма алтернатива като министър-председател на България. Нито една политическа сила не е готова да излъчи премиер, признат в страната, да държи местната власт и същевременно да е добре приет в чужбина, което за бедна и изтощена България е изключително важно", казва Марков пред Марица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

8

limlim

02.11 2017 в 15:45

Въй, пропуснах да му поставя "пълен член". ЦЕЛИЯТ си....

11800

7

limlim

02.11 2017 в 15:38

Жорето, като дърт смукач омръзва, ама като медийна фуния...
До Поразия, успокой се и не се изхождай за медицина. Ти поне не си се надупил, ти така си роден - целия си гъз.

8167

5

mimitooooo

02.11 2017 в 13:09

Бойко Борисов ще управлява България докато е удобен на ЕС и САЩ. За момента изпълнява всичко, каквото му спуснат и го крепят!

8000

4

МомчеСпатия

02.11 2017 в 12:39

Този е същият политически хамелеон като Антон Тодоров! Около тиквата са се присламчили все такива депутати, съветници -всичките до един бивши и настоящи агенти на ДС!!!

12415

3

senester

02.11 2017 в 12:01

Някой знае ли този как постига такъв грапав език?

17439

2

мнение от IP

02.11 2017 в 11:37

Боже, прибери си вересиите!