Гълъб Донев: вотът утре ще бъде честен, прозрачен и демократичен

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2022 в 19:26 1042 2

Премиерът Гълъб Донев се срещна в събота с делегация на ПАСЕ.

Снимка Пресцентър на Министерски съвет.

Премиерът Гълъб Донев се срещна в събота с делегация на ПАСЕ.

Вотът в България се организира съгласно най-високите международни стандарти. Убеден съм, че утре ще бъдат проведени честни, прозрачни и демократични избори. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев по време на срещата си с делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Премиерът изрази също така надежда в рамките на утрешния ден да има висока избирателна активност, предаде пресцентърът на кабинета.

В хода на разговора в Министерския съвет представителите на ПАСЕ бяха запознати с действията на служебното правителство по организацията на предстоящите парламентарни избори. Акцент беше поставен върху обезпечаването на сигурността на машинния вот, мерките за киберсигурност, както и усилията на МВР срещу купуването на гласове. Отбелязан беше и големият брой избирателни секции, разкрити в чужбина, което дава възможност на максимален брой български граждани извън пределите на страната да гласуват. Посочено беше и значението на координацията с Централната избирателна комисия за организацията на изборния процес.

Премиерът Гълъб Донев изтъкна, че международните наблюдатели на изборите, в това число и мисията на ПАСЕ у нас, дават допълнителни гаранции за честността на изборите. Донев обърна специално внимание на докладите на ПАСЕ, които винаги се характеризират с обективност. Министър-председателят изрази готовността на правителството да окаже съдействие за успешното провеждане на мисията на ПАСЕ в България, съобразно действащото законодателство.

В срещата в Министерския съвет участваха заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на електронното управление Георги Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3913

2

Moirae

01.10 2022 в 20:39

Гласувайте, за да се преминем на следващо ниво в тези скапани времена на корупция и ориенталщина. Да не губим повече време. Несериозност и безразличие са пропусната възможност.

-943

1

Бармалей

01.10 2022 в 19:39

Защо след като днес цял ден слушахме гръмогласните дитирамби по всички основни медии свързани с откриването на тръбопровода от Азърбейджан, никъде
нищо не се спомена че от 01.10.2022 г. се вдига
максималната пенсия от 2 000 лева, на 3 400 лева
т.е. с . . . цели 70 %.
Значи пак си уредихте баровците и връзкарите работили на престижни държавни служби, които са търкали задните си части по кабинети, бордове и конференции в чужбина и сега взимат, 7 пъти по-голяма пенсия от нормалната за
страната !?
Като че ли тези тукмаци имат по 3 стомаха, Дявол да го вземе !
А тези "с гайдите", ще кретат с мизерните си пенсии от по 490 лева !?