Г-н Нанков, да ви кажа как изглежда света през решетките на затворa, да видите какво e просветление

С ''Автомагистрали'' 5 млрд. лв. от джобовете ни отиват към приятелите на Борисов и на Пеевски, заяви съпредседателят на Демократична България

OFFNews 31 януари 2021 в 19:39 14514 0

В схемата с “Автомагистрали” ЕАД няма никаква прозрачност, заобикаля се закона и тя е една черна дупка за корупция, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Той упрекна зам. регионалния министър Николай Нанков, че с днешните си изказвания само се е опитал да замаже историята.

"В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ пише, че в България има ендемична корупция, особено в инфраструктурата. Г-н Нанков, да не мислите, че това се отнася за други управления или за нещо различно? Става дума точно за този тип схеми. Веднага градинското джудже на Бойко Борисов от задната седалка на джипката изпълзя да маже", заяви Иванов.

"Между другото, забележително участие, радвам се като един фен на шоуто “Улицата”, че виждаме някои от най-добрите образци на комедийния жанр, вярно, изпълнен от г-н Нанков, който каза следната забележителна фраза: че от задната седалка на джипа на Бойко Борисов светът изглежда по различен начин. Г-н Нанков, да ви кажа как изглежда светът през решетките на Софийския затвор, тогава да видите какво се казва просветление, защото натам отива цялата работа." - добави съпредседателят на “Демократична България”.

Христо Иванов коментира, че в схемата с държавното дружество се заобикалят конкуренцията и прозрачността и “едни 5 млрд. лв. от нашите джобове елегантно, по герберски, се канализират към приятелите на Бойко и на Пеевски”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!