Философ от СУ оглави новата партия на Васил Божков (снимки)

Кристина Минчева 29 февруари 2024 в 13:14 9099 3

Васил Божков

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Васил Божков по време на обявяването на НД ЦЕНТЪР

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков обяви нов политически проект - Национално движение ЦЕНТЪР. Събитието се състоя в столичен хотел, близо до сградата, където хазартният бос излежава домашния си арест и където се помещава офисът на компанията му "НОВЕ Холдинг". Божков лично представи учредителя на движението - д-р Дарин Дросев.

Миналата седмица Васил Божков обяви във Фейсбук, че е регистрирал новото национално движение. През 2021 г. Божков се яви на изборите с партия ''Българско лято'', която основа по време на пребиваването си в Дубай. 

В кратка презентация бяха представени целите и мисията на Националното движение ЦЕНТЪР. То е "масово политическо движение", което се ангажира със "създаването на нова България", която според учредителите ще бъде "освободена от рекет, политически убийства, господстваща престъпност".

Управителният съвет на сдружението се състои от четирима души, а обществения съвет - от 58 членове, част от които Максим Генчев - режисьор, политик и актьор, бившият депутат от ДПС и СДС Гюнер Тахир, и Кольо Парамов - бивш депутат от БСП.

Кои са председателят и членовете на управителния съвет на НД ЦЕНТЪР?

Д-р Дарин Дросев Снимка: БГНЕС

Председателят на движението е д-р Дарин Дросев. Той завършва Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности "Политология" и "Стопанско управление", магистър е по "Философия". Притежава и научна степен доктор по "Философия" от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по "Логика" и "Философия". Учредител и лидер на независими организации на завършили висше образование, политически анализатор. Развива собствен бизнес в сферата на преводаческите услуги. 

Управителен съвет

Емилия Божинова е реставратор, главен координатор на ПП "Българско лято". Завършва Националната художествена академия през 2014 г. със степен магистър по "Реставрация". Придобива и втора специалност – "Педагогика на изобразителното изкуство в началното образование". Има няколко години административен опит, след което се връща към реставрацията като служител на фондация „Тракия“. Ангажира се с културно-историческото наследство на страната.

Мануела Димитрова е юрист. Завършила е специалност "Право" в УННС. Работи като младши юрисконсулт в Столична община район – Слатина. Има опит и в Столична дирекция на вътрешните работи. 

Инж. Петър Стефанов е системен инженер и магистър по "Киберсигурност". Управлява собствен бизнес.

Румен Стоянов е изпълнителен директор на "Кметовете на кметства в Република България". Той е председател и на сдружения с нестопанска цел, някои от които "Организация на развъдчиците на автохтонни породи овце в България" и "Развъдчиците на Българско кафяво говедо – Калофер". Стоянов е бил дългогодишен кмет на Калофер.

Васил Божков е под домашен арест от септември миналата година, след като се върна от Дубай. Мярката е по едното дело срещу него - за данъчни престъпления, свързани с хазартния му бизнес. Другото разследване срещу него е за поръчителство на убийствата на Манол Велев и хазартен бизнесмен от Благоевград, както и за поръчителството на атентата срещу Алексей Петров от 2015 година. Преди месец Божков беше привикан в СДВР на разпит по друго досъдебно производство, докато спецполицаи претърсваха негови офиси в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

29.02 2024 в 15:53

Ами преди това на Трифонов не се ли вързаха? Сега, за да не слушам хората му акви ги говорят, изключвам звука на телевизора. Нямам вече сили и нерви.

2005

2

новпрофил

29.02 2024 в 14:47

А в дясно от председателя се забелязва и вечния Йоло Денев :-).

-1600

1

Люгер Химарс

29.02 2024 в 14:40

...един от учредителите ходи на конференции в окупиран Крим в качественото си на български кмет. Позорно, но с такива хора се е обградил Черепа, който ще ни пази сега от престъпност :D

На киро се вързаха, защо не и на този?
 
X

Да помогнем на украинските деца!