Фандъкова: Ще реша за нов мандат, но дотогава имам много работа

OFFNews Последна промяна на 15 август 2019 в 11:46 1732 0

Предстои да взема решение дали да се кандидатирам за кмет на столицата. През това време обаче наистина имаме много работа. София е в разгара на строителния сезон. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на ремонтните дейности на II САГБАЛ „Шейново". Не само пътна инфраструктура се ремонтира, а и училища, детски градини, болници и поликлиники. София има нужда от много работа, за да продължи промяната и развитието", допълни Фандъкова, цитирана от Фокус. „Моята работа е да правя всичко възможно да се де подобрява средата в града и да формулираме новите идеи и планове за развитие на София", каза още тя.

4000-5000 лева на месец икономия се очакват в болница "Шейново" след ремонта, стана ясно от думите й. 

През последните години успяхме да ремонтираме родилното отделение, да направим подобрения, да инвестираме в апаратура, но тази година приключва санирането на сградата заедно с допълнителни мерки за енергийна ефективност, коментира тя. Кметът добави, че се очаква намаление на разходите за енергия. "Очакваме намаление на разходите както за топлоенергия, така и за електроенергия в порядъка между 20 % и 25 %", поясни тя и добави, че тези средства остават в болницата и ще бъдат използвани за оборудване, но и за заплати на акушери и санитари. 

На година между 8 и 10 млн. лв. дофинансираме средствата, които общинските болници получават. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на ремонтните дейности на II САГБАЛ "Шейново", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Кметът добави, че тази година болница "Шейново" също е подкрепена с допълнителни средства. "Сега в болница "Шейново" има 38 новородени бебета", каза Фандъкова. По думите и, няма нищо по-ценно от здраво родени бебета. "Над 1270 бебета са родени тук от началото на годината. Това са малките софиянци, които в бъдеще ще изграждат нашия град", каза още тя. Йорданка Фандъкова коментира и ремонтните дейности по самата болница. "650 000 лв. инвестирахме в санирането тази година, променена е и отоплителната инсталация", обясни тя.