Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Елена Йончева: Най-важното сега е председателството ни на ЕС

OFFNews 19 април 2017 в 10:26 1548 3

Най-важното сега е българското председателство на ЕС – около тази кауза трябва да се обединят всички политически сили, защото ще имаме невероятен лост на влияние върху това - как ще изглежда Европа в следващите години и какво ще е мястото на България. 

Това заяви избраният за народен представител и говорител на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева по Нова телевизия. Тя обясни, че нашата политика трябва да бъде прагматична, когато става въпрос за българското председателство, за общобългарските интереси. „Този лост трябва да се използва, защото от него зависи дали ще се превърнем в буферна бежанска зона на ЕС, как ще успеем да защитим националните си интереси в рамките на съюза. Как ще успеем да помогнем на малкия и среден бизнес. От това зависи животът на всеки един от нас”, посочи Йончева. Тя бе категорична, че левицата ще следва своята програма, ще предложи свои зконодателни инициативи, засягащи образованието, храните, промените в Наказателния кодекс.

Хората в Хасковско са тровени съвсем съзнателно - вероятно с предизборни цели

Елена Йончева коментира и случая със замърсената вода с уран в Хасковско. Тя бе категорична, че това е сериозно престъпление. „Хората там с месеци са консумирали вода с повишени стойности на уран и алфа активност. Още през септември месец 2016 г, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” е имала стойностите на завишените показатели. Тогава са направени и два протокола по случая. Допускам, че тази информация е скрита предизборно и ние ще търсим отговор кой е виновен за съвсем съзнателното тровене на хората”, обеща тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

19.04 2017 в 12:11

В пост 1 е казано всичко.
Дано го прочете поне един депутат!
А дано, ама надали.

16008

2

Nik68

19.04 2017 в 11:12

Цялата политическа паплач си намери приказка. Председателството на ЕС. Навремето се съсздадае безпринципната коалиция 3:5:8 сега очаквам някаква подобна хидра - да вилнее до опустошение с оправданието "Председателство".

12488

1

pironaga

19.04 2017 в 10:56

Най-важното е да работите за това, за което сте избрани, за интересите на България, българите и мизерстващия народ.

Председателството на ЕС е един скъпо платен театър, който не вярвам да ни донесе дивиденти, а само ще ви размахват пръст, колко неСтавате, което е вярно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!