Елена Фичерова връчи оставка като началник на кабинета на Рашков

OFFNews 02 юни 2021 в 18:01 7520 1

Началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Елена Фичерова е подала молба за освобождаване от поста, съобщават от пресцентъра на МВР.

Причината - тя не желае да "причинява негативи за политическия кабинет".

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е удовлетворил молбата на Фичерова.

Заповедта влиза в сила от днес.

Името на Фичерова се свързваше с партията на Васил Божков „Българско лято“ - тя е била кандидат за народен представител, но по-късно по нейна воля е заличена от листата.

В началото на миналата година Фичерова е била дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ. В позиция комисията твърди, че е уволнена заради конфликт на интереси - тя е участвала в процедура по собственото си назначаване като директор в дирекция.

През май 2018 г. е разпоредено извършването на подбор между служители с ръководни длъжности за заемане на длъжността „директор на дирекция „Координация, съгласуване и взаимодействие“. Явяват се трима, сред тях и самата Фичерова. Назначена е и заплатата й е повишена.

"На практика еднодневното „пребиваване“ на Елена Фичерова-Караиванова на директорската длъжност е било извършено само с цел създаване на основание за увеличаване на трудовото й възнаграждение. През август 2019 и февруари 2020 г. индивидуалното месечно възнаграждение на Фичерова е увеличено", твърдят от КПКОНПИ.

Вътрешният министър Бойко Рашков пък по време на брифинг в Пловдив в средата на май обяви, че Фичерова ще направи изявление и ще даде факти за „високопоставен човек“, който всички познават. Изявление от нейна страна обаче не последва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!