Екатерина Захариева не била канена в новия служебен кабинет

OFFNews 15 ноември 2016 в 09:45 3781 2

Екатерина Захариева не била канена в новия служебен кабинет

Снимка Ладислав Цеков/bTV

Правосъдният министър в оставка Екатерина Захариев не е получавала предложение за участие в новия служебен кабинет. Пред bTV бившият началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев заяви, че няма подобно предложение и е несериозно да отговоря дали би приела. Призна обаче, че по-скоро би отказала, защото е била два пъти в служебни правителства и никак не е било лесно.

Теоретично е възможно да имаме 2 месеца кабинет в оставка, отбеляза още Екатерина Захариева, като изтъкна, че няма срок за връчване на първи мандат за съставяне на кабинет.

След като ГЕРБ и БПС казаха, че биха върнали мандат за правителство, Захариева каза, че би посъветвала държавния глава да връчи третия на Патриотите, защото те са трети на президентските избори.

"Лобита в кабинета „Борисов” 1 и „Борисов” 2 не съм усетила. Нито съм усетила натиск на кръга „Кой”, нито съм усетила натиск на кръга „Капитал”, подчерта още Захариева.

Абсолютно съм оставена сама да предлагам законите и съм получила пълната подкрепа, категорична е Захариева.

Според нея след загубата на президентските избори премиерът в оставка Бойко Борисов не се държи като обиден, а действа отговорно.

Тя предположи, че с думите си за „агнешките главички” Борисов има предвид новата формация, която Радан Кънев анонсира. По думите на Захариева дясното се саморазбива.

Тя изтъкна, че Борисов и президентът Росен Плевнелиев не са си говорили чрез посредник и между двамата не е имало напрежение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

15.11 2016 в 10:10

Ако Плевнелиев и Радев съумеят да направят едно свястно служебно правителство, в което да липсват откровени идиоти, Плевню ще си измие голяма част от греховете и срама, който ни е причинил през годините.
 
X

Подкастът на OFFNews