Джамбазки с гневно писмо към евродепутат: Докажете обвиненията към граничарите ни или се извинете

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2017 в 11:19 7459 8

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо до холандската си колега Кати Пири, в което иска обяснения за обвиненията й към български гранични служители от „Капитан Андреево" в корупция.

„Българската гранична полиция заплашва холандски граждани от турски произход. Проблем, който съществува от години, но, на който най-накрая трябва да се обърне внимание. Заедно с белгийската ми колежка Катлийн ван Бремп зададохме въпроси пред Европейската комисия и ще включим всички преживявания, споделени с нас в черна книга, която ще предоставим на българското правителство", е написала във Фейсбук евродепутатката, която е член на групата на ПЕС в ЕП.

Ангел Джамбазки намира това твърдение за изключително скандално и обидно.

"В България, когато някой твърди, че е изнудван, заплашван, или му е искан подкуп от служители на МВР, то той трябва да го докаже, с годни доказателства, пред съда и прокуратурата, настоява Джамбазки и призовава Пири да даде доказателства за обвиненията си. В противен случай ще дължите извинение на стотиците служители на МВР, които носят служба по охрана на външната граница на ЕС в изключително трудни условия, пазейки живота, здравето, имуществото на гражданите на държавите-членки", настоява той.

Писма по случая българинът е изпратил до ръководството на Европейския парламент и Европейската комисия. Джамбазки алармира председателя на ЕП Антония Таяни, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, първия заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, председателя на парламентарната група на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела и председателя на ПЕС Сергей Станишев, че твърденията на Пири, неподкрепени с годни доказателства, са клевета, обидни са и са неприемливи за труда на българските служители на МВР, които, охранявайки външната граница на ЕС, между България и Турция, пазят и гражданите на държавите-членове от проникването на нелегални имигранти и терористи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

8

Стефан

07.09 2017 в 21:42

В правилата пише, че нямат място коментари не по темата.
Интернета е достатъчно голямо място - като искаш да говориш когато каквото искаш - просто си направи свой блог, или там сайт. Никой няма да ти пречи.

5915

1

stoyiv

07.09 2017 в 11:49

"Холандската си колега"... Ей, ще успеете накрая да изнасилите българския език...