Два от ''Ангелите на Кирил'' напускат парламента

Ангел Марковски 14 декември 2021 в 20:02 24555 1

Яна Балникова и Лена Бориславова

Още две депутатки напуснаха парламентарната група на „Продължаваме промяната”. Лена Бориславова и Яна Балникова, две от дамите около Кирил Петков и Асен Василев, наричани "Ангелите на Кирил", са подали заявления за напускане на Народното събрание, става ясно от проекта за дневен ред на парламента. Малко преди тях заявление за напускане подаде и колегата им Велико Минков.

Двете са приближени на водачите на коалицията Кирил Петков и Асен Василев. Балникова беше заместник на Петков, докато той заемаше поста на икономически министър в първото служебно правителство за тази година. А Бориславова, въпреки че е сред най-младите юристи в Народното събрание, беше избрана да оглави временната комисия за промени в парламентарния правилник. Според източници от "Дневник" Лена Бориславова ще бъде говорител на правителството "Петков", а Яна Балникова ще бъде негов съветник в Министерския съвет.

Заявленията за напускане на Балникова и Бориславова ще бъдат гласувани в сряда сутринта, според проекта за дневен ред, но не е ясно кога ще бъде освободен Минков.

Лена Бориславова стана депутат от 24 МИР в София. На нейно място в парламента се очаква да влезе 61-годишният Любомир Попйорданов. Яна Балникова бе водач на листата на ПП в Габрово. Вероятно нейното място в Народното събрание ще заеме Богомил Петков. 

След гласуването на правителството шестима депутати на "Продължаваме промяната" бяха сменени, тъй като влязоха в изпълнителната власт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!