Думите "шистов газ" не са излизали от устата на Джон Кери

OFFNews 23 януари 2015 в 21:35 4394 20

Даниел Митов

Министърът на външните работи Даниел Митов заяви пред БНТ, че "шистовият газ не е бил обсъждан по никакъв начин с държавния секретар на САЩ и тази спекулация трябва да престане."

Думите "шистов газ" не са излизали от устата на държавния секретар на Съединените щати по време на всичките срещи. Не само че гарантирам, аз съм присъствал на всички тези срещи и ви казвам, че шистовият газ не е бил обсъждан по никакъв начин и тази спекулация трябва да престане, заяви Даниел Митов.

Съюзниците ни да идват при нас е съвсем нормално. Това, че ние в продължение на година и половина - две бяхме изолирани, не значи, че не е нормално хора като Джон Кери да идват в България. Преди не ги виждахме по обясними причини. Сега новото българско правителство води активна външна политика и тези хора са тук, за да дадат доверие и за да декларираме ясно съюза си и стабилността, която България очаква от членството в НАТО и Европейския съюз, каза още министър Митов.

"Стабилност означава повече бизнес, означава повече сигурност. Също така ние имаме и стратегически теми, по които говорим. Енергийната ни сигурност беше една от темите, за които разговаряхме и при трите посещения. Построяването на интерконектори между България и Гърция, между България и Румъния и вписването им в общия енергиен съюз на Европейския съюз. Разбира се, говорим за превъоръжаването на българската армия, за нейното модернизиране и съвместимостта на българската армия със стандартите на НАТО. Говорим и по теми като реформата в съдебната система. Един от най-големите акценти при посещението на Джон Кери беше точно това. Ако нашите партньори искат нещо от нас, то е именно това. Реформа в съдебната система, която създава по-сигурна среда за икономическо развитие", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!