ДСБ ще избира председател след месец

Георги Ангелов 11 януари 2022 в 16:33 2187 1

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Партията „Демократи за силна България", която е част от коалицията "Демократична България" ще избира нов председател след месец. Това ще стане на национално събрание на партията, което ще се проведе на 12 февруари в НДК.

Съобщението за това е публикувано в "Държавен вестник" от председателя в оставка Атанас Атанасов. Събранието ще е в състав от 600 делегати. В дневния ред освен стандартните доклад на председателя и политическа дискусия е заложен и избор на Национално ръководство, и на Национален вътрешнопартиен арбитраж. 

Атанасов подаде оставката си след слабите резултати на изборите. На изборите на 11 юли ДБ събра 12.64% от гласовете за парламент, а през ноември резултатът падна до 6.37%.Оставка подаде и другият лидер на ДБ Христо Иванов, председател на партия "Да, България", както и съпредседателите на третия партньор - "Зелено движение" - Борислав Сандов и Владислав Панев. 

Тепърва клубовете в ДСБ ще се събират за номинации на председател. От думите на Атанасов след изборите се разбра, че той се кандидатира отново за поста. Другият известен до сега претендент е дългогодишният председател на партията за софийския район "Лозенец" Елена Спасова. Тя обяви на 2 декември във Фейсбук профила си, че ще се кандидатира за поста. "Знам как трябва да изглежда тази партия и знам как трябва да се управлява. Не, не искам да съм депутат. Знам какво не трябва и кое трябва. Знам, че е тъпо да нямаш смелост да свикаш събрание и да, аз ще го свиквам редовно", пише Спасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков