ДПС си харесва Пеевски, всички ни гонят за подкрепа, когато няма камери и микрофони

ДПС не разговоря с ГЕРБ за подкрепа на Борисов, Радев да бъде по-внимателен в думите, призова Йордан Цонев

OFFNews 10 януари 2021 в 12:30 3590 1

ДПС не води разговори с ГЕРБ за подкрепа на Бойко Борисов при евентуално негово кандидатиране за президент. Румен Радев трябва да бъде доста по-внимателен в думите, които казва. Той трябва да бъде мост между отделните партии, а не да взривявава диалога.  

Това заяви зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев по БНР. Нашата партия и нашият електорат си харесваме г-н Пеевски. Ако зависи от партията, няма да има раздяла с него обясни той. 

Сегашният тип мнозинства, просто да има 121 души, хаотичните програми и хаотичните инвестиции не вършат работа. Задачата ни е да се възстанови държавността и диалогът между институциите, каза още Цонев. 

Сега ще започнат едни клетви по телевизии и радиа как няма да се пакетират с ДПС, а след това ще започне едно гонене на ДПС по кулоари и по институции, за да помагаме и да утвърждаваме държавността, на натовския и европейския път на България. Това зад микрофоните и камерите. Така се е случвало досега - няма политическа партия, която да не ни гони по коридорите. ДПС ще направи всичко възможно това лицемерие да бъде прекъснато, категоричен бе Цонев. 

Зам.-председателят на ДПС прогнозира, че след изборите ще има силно фрагментиран парламента и ще е трудно да се състави правителство. "Лесно никой не ни е обещал, затова казваме, че трябва да се възстанови диалогът между институциите и политическите сили. После да се състави силно правителство", обобщи Цонев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов