Донев събра областните управители заради изборите

OFFNews 14 март 2023 в 19:04 1171 0

Гълъб Донев и областни управители

Снимка Министерски съвет

Гълъб Донев и областни управители

Министър-председателят Гълъб Донев събра областните управители, за да обсъдят напредъка по подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 2 април.

На срещата освен всички областни управители са присъствали и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, на електронното управление Георги Тодоров, както и зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.

Обсъдени са различните аспекти от изборната подготовка, включително целенасочените и ефективни мерки на правителството срещу купуването на гласове. Посочени бяха и сериозните предизвикателства, породени от последните промени в изборното законодателство. Министър-председателят Гълъб Донев беше категоричен, че служебното правителство стриктно спазва Изборния кодекс и се придържа неотклонно към разпоредбите му.

На срещата са обсъдени и други актуални теми, сред които реализацията на текущи проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, инфраструктурата по места и значението на целесъобразното изразходване на обществения ресурс.

Премиерът Гълъб Донев е изразил увереност, че както и до момента, областните управители ще продължат и занапред да работят в името на обществения интерес и в защита на държавните приоритети.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО