Десен форум с писмо до Денков: Филмът 'Второто освобождение' да се гледа в училище!

Александра Маркарян Последна промяна на 19 май 2022 в 13:59 2441 3

Филмът "Второто освобождение" да се представи на учениците от 8. до 12. клас в страната, поиска "Десен форум" от министъра на образованието акад. Николай Денков в отворено писмо до него.

Той "разтресе емоционално много от нас, на други отвори очите за Истината, a първите бяхме и изумени как подобна продукция се излъчва в БНТ на Кошлуков. След този пробив в системата, за който може би е имало надежди, че ще потъне като множество истински и качествени неща в България, е време за още един, още по-силен и смислен" - пишат те.

Представянето пред гимназистите може да се случи в часовете по история, гражданско образование или в часа на класния - предлага "Десен форум" - и подчертава, че това е особено важно заради периода, в който се намираме - в края на учебната година, когато вече се оформя успехът на учениците и новият материал е малко.

"Да изгледат една българска историческа продукция за учениците със сигурност ще е интересно, но най-вече ще е полезно, защото ще научат Истината за един черен период от историята ни. Исторически момент, който в учебниците се претупва. Исторически момент, който илюстрира Руско-съветската империя не в светлината на освободител, както е представена Русия при "Първото освобождение", което всъщност е първи опит за ново поробване, а на кръвожаден окупатор. Точно какъвто е днес Руската федерация на територията на суверенна Украйна.

Убедени сме, че представителите на "другата гледна точка" няма да имат нищо против тя да се представи на учениците, тъй като на българското дете е спестена истинската историята на България в следвоенните години", пише в писмото.

Инициативата е подета след съгласието на продуцента на филма проф. Светослав Овчаров.

Филма може да гледате тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

3

Октим

19.05 2022 в 17:33

И не само този филм! Нека първо изгледат “Съветската история“ (https://www.youtube.com/watch?v=9po73BlvBnk), който най-нагледно показва как гадовете “освобождават“, особено собствения си народ ...

-85

2

офф бее

19.05 2022 в 16:26

То е добре и "руZZофилите" да го изгледат, барем се отърсят от заблудата и мъглата, в която живеят.

-1608

1

Злотоку4е

19.05 2022 в 15:32

В учебниците на запад никъде не се споменава участието на Русия във Втората Световна, има Д дей, млатене, В дей и точка. Милениумите не са и чували за руско участие. Не е зле да премахнем всички паметници и да въведем запасните стандарти