Депутатите обсъждат вота на недоверие срещу правителството

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2016 в 06:41 2470 3

Снимка БГНЕС

Депутатите ще обсъдят вота на недоверие срещу правителството за здравната политика. 

Това е първият вот на недоверие към втория кабинет на премира Бойко Борисов. Той е подписан от депутате на БСП и ДПС, както и от двама независими народни избраници - Велизар Енчев и Георги Кадиев. Вотът на недоверие обаче не е подписан от депутата от ДПС Делян Пеевски. 

Гласуването на внесения вот на недоверие трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Часове преди началото на обсъжданията здравният министър Петър Москов се срещна с парламентарната група на ГЕРБ. На срещата са били обсъдени отправените от опозицията критики към здравната политика. 

След срещата председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов обяви, че "след като министър-председателят стои зад министър Москов, като най-голяма парламентарна група и като мандатоносител ГЕРБ също стои зад него".

"Нямаме абсолютно никакви притеснения относно стабилността на правителството, както за подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов, така и на здравния министър Петър Москов", посочи още Цветанов.

Москов нееднократно обяви, че не се притеснява за предстоящия вот на недоверие. След срещата с ГЕРБ той обяви, че притесненията му преди обсъждането на вота на недоверие са свързани по-скоро с това колко е спал през последната седмица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 11:00

Вотът е ясен.
ГЕРБ е Москов-Москов е ГЕРБ.
Драмата е нулева.На"бартер"....сме продали кон за кокошка.
Стойността на Пентаксим,"дарен"от братска Турция е 2.1 мнл.ЩД.
Изнесли сме БЦЖ за 7.6 мнл.ЩД."Изгоден бартер".Пазарната,по турските цени на дребно,стойност,на нашата пратка е 50.4 мнл.ЩД.
Следователно,Министърът,когато си свърши работата,спокойно може да подаде оставка.Завинаги.Иначе-както досега-има едни мафии,едни хора,едни кръгове-серсеми,гадове,мизерници,отвратителни хора.....икономически интереси,лобита....за страх.
Иде реч за пари.За много пари.Изобщо не броя,стойността на Еувакс-100 хил.броя....които или,за наша сметка,ще бъдат върнати на Р Турция,или,пак за наша сметка,ще бъдат унищожени,поради изтичане на срока им на годност.Те колко ли ни струват?

17.02 2016 в 09:43

Задължително изкупуване на тока от всички цунтрали.
Задължително изкупуване на услугите на всички болници.
Задължително изкупуване на пенсионните осигуровки по ДЗПО.

Три знакови опори на олигархията у нас. Една по една започнаха да се клатят. Демократите днес ще подкрепят Москов. Олигархията и маргиналите и - не. Огледайте се и за знакови отсъстващи, щото ДСБ днес май ще ни разказва за румънския модел на прокуратура.

17.02 2016 в 09:13

Интересно защо БСП и ДПС не искат вот на недоверие заради корупцията в правосъдието, там където държавата се дъни най-много. Това и заедно с провалената съдебна реформа наскоро говорят красноречиво кои партии са се вплели в корупционни схеми.