Депутатите обсъждат вота на недоверие срещу правителството

OFFNews 17 февруари 2016 в 06:41 2944 3

Снимка БГНЕС

Депутатите ще обсъдят вота на недоверие срещу правителството за здравната политика. 

Това е първият вот на недоверие към втория кабинет на премира Бойко Борисов. Той е подписан от депутате на БСП и ДПС, както и от двама независими народни избраници - Велизар Енчев и Георги Кадиев. Вотът на недоверие обаче не е подписан от депутата от ДПС Делян Пеевски. 

Гласуването на внесения вот на недоверие трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Часове преди началото на обсъжданията здравният министър Петър Москов се срещна с парламентарната група на ГЕРБ. На срещата са били обсъдени отправените от опозицията критики към здравната политика. 

След срещата председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов обяви, че "след като министър-председателят стои зад министър Москов, като най-голяма парламентарна група и като мандатоносител ГЕРБ също стои зад него".

"Нямаме абсолютно никакви притеснения относно стабилността на правителството, както за подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов, така и на здравния министър Петър Москов", посочи още Цветанов.

Москов нееднократно обяви, че не се притеснява за предстоящия вот на недоверие. След срещата с ГЕРБ той обяви, че притесненията му преди обсъждането на вота на недоверие са свързани по-скоро с това колко е спал през последната седмица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!