Депутати търсят подкрепа в САЩ за отпадане на визите за българи

OFFNews 31 януари 2024 в 14:23 1611 2

Снимка

Група народни представители от България и посланика ни във Вашингтон Георги Панайотов посетиха Конгреса на САЩ за среща с г-н Брад Шнайдер - конгресмен и съпредседател на групата за приятелство с България.

Шнайдер е демократ и в Конгреса представлява щата Илинойс, един от щатите с най-голяма българска общност. Той е сред вносителите на резолюцията относно 120 години дипломатически отношения между България и САЩ, която предстои да се разгледа в Конгреса.

Освен посланик Панайотов, в българската делегация са още Деница Симеонова, Йордан Терзийски, Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Георг Георгиев.

Йордан Терзийски и Деница Симеонова повдигнаха една от най-важните теми за България, а именно - отпадането на визите за българи. По рано през деня двамата депутати от “Продължаваме Промяната” посетиха за среща и Държавния департамент на САЩ.

Днес предстои народните представители да вземат участие във форум за сигурност, посветен на темата за влиянието на Русия и Китай на Балканите. Предвидена е среща и с другия съпредседател на групата за приятелство с България в Конгреса- републиканеца Джо Уилсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

2

alcom4

08.02 2024 в 10:26

Трябва постоянно да настояваме пред САЩ ,за без визов режим с тях .На правителствено ниво ,задължително да се подкрепя това наше становище.Но си имаме и "вътрешни"пробреми ,като про руския ни президент (Р.Р) и кресливата национал-предателска формация "Възраждане".Такива като тях ,се отразяват зле на международния ни престиж.Във Вашингтон добре знаят ,за силното руско лоби у нас и че тук е пълно с руска агентура. Тия пречки влиаят ,на бавния процес ,приемане на без визов режим със САЩ.Иначе критериите за приемането му са пределно ясни.

2073

1

Johnny B Goode

31.01 2024 в 16:16

Подкрепа от някакъв си конгресмен (съпредседател на групата за приятелство с България), няма нищо общо с подкрепа на конгреса.
Стига сте пускали журналистически димки, има си закон който казва кога една страна може да няма визи за USA. И никакви туристически делегации на БГ депутатите няма да го променят този закон.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика