Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Депутати от 'Възраждане' на среща за бюджета с ПП: Не казват 'да', обещават да питат Костадинов

Йорданка Веселинова 15 ноември 2022 в 17:57 1754 0

Срещата

Снимка БГНЕС/ВЛАДИСЛАВА ГРИГОРОВА

В зала Огледална на Народното събрание се проведе среща между “Продължаваме промяната" и "Възраждане" във връзка с Бюджет 2023 г.

Възраждане и "Продължаваме промяната" проведоха разговори за бюджета за догодина. На срещата по инициатива на Кирил Петков и Асен Василев в парламента не откликна лидерът на партията Костадин Костадинов или ръководството на групата.

Вместо тях в зала "Огледална" се появиха само депутатите Димо Дренчев и Иво Русчев. На този етап те не подкрепиха опита на ПП да задължи Министерския съвет да внесе проектобюджет за 2023 г.

Кирил Петков и Асен Василев изтъкнаха, че при евентуални нови избори през пролетта нов бюджет няма да има до средата на лятото на 2023 г., което ще замрази доходите и социалните помощи.

Депутатите от "Възраждане" поеха ангажимент да обсъдят в парламентарната си група всички опции и след това да излязат с решение дали ще подкрепят ПП. Така позицията на партията на Костадин Костадинов все още остава неясна, въпреки че при гласуването на удължаването на стария бюджет депутатите от "Възраждане" се въздържаха.

Все пак Димо Дренчев добави, че партията ще настоява за диференцирана ДДС ставка, както и ще държи на балансиран бюджет без излишно увеличаване на дефицита.

Иво Русчев декларира, че парламентарната му група не бърка полезното за страната с политическите решения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews