Депутат от БСП издекламира партийните указания за протеста в ефир

OFFNews 14 ноември 2013 в 11:51 4244 14

Атанас Мерджанов Снимка: БГНЕС
Атанас Мерджанов Снимка: БГНЕС

„Случилото се на 12-ти е опит за преврат от страна на ГЕРБ. Ясно е, че това, което се случи на 12-ти ноември, е опит за преврат и метеж. И най-непредубеденият зрител, който гледа кадрите, може да види, че студентите не бяха лицето на протеста. В него участваха и знакови лица от управлението на ГЕРБ и това не може да се скрие“. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов пред БНТ.

Очевидно следвайки партийните указания как да говори за протеста, Мерджанов даде пример с началника на кабинета на Борисов по време на управлението на ГЕРБ Румяна Бъчварова (депутатът явно не е успял да ги наизусти, защото всъщност напротеста беше дъщеря й, в качеството си на журналист от „Дневник“ - бел.ред.). "Протестът беше силно користен в късните часове на деня, когато ние бяхме свидетели на ултраси, които дърпаха, хвърляха, бутаха загражденията", каза още той.

Депутатът добави, че неслучайно и самите студенти са се разграничили от този протест и вчерашната им декларация ясно заявява, че те не желаят да бъдат припознавани от която и да било политическа партия. Това изказване на Мерджанов също не е лично негова мисъл – една от точките в разпространените вчера указания към социалистите бе именно те да говорят за протеста на 12 ноември – окупацията на парламента през деня и през нощта, като за две отделни събития, едното от които студентите не припознават. Всъщност, на вечерната окупация, при която полицията изблъска хората от площад "Народно събрание", бяха и студентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!