Миков "не вижда къде е проблемът" в партийните указания

Елица Мартинова 14 ноември 2013 в 09:24 10106 33

 Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър
Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър

 

Председателят на Народното събрание Михаил Миков не вижда нищо странно в партийните инструкции, които депутатите на левицата трябва да следват при публичните си изказвания.

Вчера сайтът "Биволъ" публикува документ с "опорни точки" и версии относно протестите тази седмица. Автор на файла е Тодор Пройчев - парламентарен секретар на вътрешния министър Цветлин Йовчев, а указанията са разпратени до депутатите на "Коалиция за България".

Партийните инструкции "повеляват" на народните представители от левицата да коментират, че организатори на протеста са Борисов, Цветанов, кръга на "Котараците", "Титаните" и пр. Особено скандално обаче е указанието, според което депутатите трябва да обясняват пред медиите, че протестиращият, който бе с окървавено лице на 12 ноември, "не е добре с главата".

Според председателя на парламента Михаил Миков в "опорните точки" няма нищо нередно.

"Не виждам нищо странно, това е една от гледните точки към това, което се случва. То не изтича нещо тайно, какъв е проблемът?", коментира на влизане в парламента пред bTV Миков.

Попитан как и защо указанията са изтекли до медиите и дали целят да дискредитират протестиращите, Миков отвърна: "Конспиративни теории рано сутрин. Станала е техническа грешка, няма нищо особено в това".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!