ГЕРБ: Партийните указания доказват, че БСП си остава БКП

Елица Мартинова 14 ноември 2013 в 11:22 1834 2

Централата на БСП на
Централата на БСП на "Позитано" 20. Снимка: БГНЕС

 

Партийните инструкции, изпратени до депутатите на левицата, показват, че БСП си остават "нереформирани комунисти".

Това пишат ГЕРБ в нарочна декларация по темата, прочетена в пленарна зала от депутата Ирена Узунова.

"По-безумни и отвратителни паксвили, подготвени за четене и тотална манипулация и подмяна на реалността, българските граждани не бяха чували. Ето това е истинското лице на БСП. С днешните скандални манипулации, разработени по изпипаната технология на ДС, българските социалисти за пореден път доказаха, че остават нереформирани комунисти", смятат от ГЕРБ.

Бившите управляващи намират за особено смущаващ факта, че "помагалото за манипулации", както го наричат от ГЕРБ, е изпратено не само до червените депутати, но и до министрите и премиера.

Най-скандално, според хората на Борисов, е обстоятелството, че автор на указанията е парламентарният секретар на вътрешния министър Йовчев - Тодор Пройчев.

"Как и защо е възможно от деполитизираното по закон МВР да се пишат и изпращат политически тези към депутатите на една политическа сила? По този начин застанахте ли на пътя за връщането на Чл. 1 от Комунистическата конституция, според която БКП (БСП) и държавата са едно. Одобрява ли липсващият председател на ПЕС Сергей Станишев възраждането на прийомите на ДС за изготвянето на манипулации за подмяна на дневния ред на обществото?", попита от парламентарната трибуна Ирена Узунова.

От ГЕРБ попитаха задочно министър Йовчев дали предвижда последици за своя служител - Тодор Порйчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!