Депутат на Кунева обяви, че сваля доверието си от Радан Кънев

ОFFNews 14 януари 2016 в 09:46 4160 14

Антоний Тренчев

Свалям политическо си доверие от Радан Кънев. Не може да наричаш Реформаторския блок „варвари” и „орда” и да си съпредседател на групата, заяви пред БНТ депутатът на Движение "България на гражданите" Антоний Тренчев.

Обидно е и за хората от РБ в цялата страна, и за колегите в групата Кънев да си обяви новия проект, а в същото време да е съпредседател на парламентарната група на РБ, смята най-младият депутат.

Имам приятели в ДСБ, с които днес говорих. Те самите не разбират какво прави председателят им, каза Тренчев. Той обясни, че доверието му е започнало да се разклаща, още когато се установи депозит на ДСБ в КТБ, за който председателят настояваше, че не знае, после публично стана ясно, че е знаел. В същото време, самият Радан Кънев беше член на комисията за КТБ в парламента в явен конфликт на интереси, за който нищо не казва, посочи Тренчев. Тези дни стана ясно и наличието на необезпечен кредит на партията в КТБ. Т. е. г-н Кънев денонощно „громи” мафията, а се кредитира като същата тая мафия, каза Тренчев.

Да нарича нас, колегите си, с които минахме заедно през толкова битки, включително колегите от ДСБ, а и кметовете ни, съветниците, структурите ни „орда варвари", е крайно неприемливо, категоричен бе той.

Може би ще смени ДСБ с десния проект на г-н Местан в продължение на „историческия компромис” – двамата автори на компромиса с общ проект, предположи Тренчев.

За бъдещето на РБ той каза, че не напускане, а добавяне на нови партньори към РБ е формулата и напомни, че от самото начало ДБГ е заложило не на тесните партийни кандидати, а на тези, които успяват да мобилзират около себе си подкрепа от всички партии в Блока и точно този подход е успял и в Плевен, и в Добрич, и в Чепеларе и на други места, което е принос към РБ.

В същото време да си спомним какво стана на последните местни избори във Варна и кой каза, че ще се отказва от активната политика, ако кандидатът там не успее, напомни заявката на Кънев Антони Тренчев.

Не съм чул от никого да е последовател на Радан Кънев - имаме 13 подписа на декларацията към този момент и подписите на всички министри на Блока. Това са хората с позитивния дневен ред и приоритетите, заради които сме изпратени от суверена в Народното събрание, каза той.

Той допълни, че ако до 6 месеца не види резултати от реформите, особено в съдебната система, антикорупцията, изборните правила, той самият ще предложи на колегите си в РБ излизане от мнозинството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!