Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Депутат на ДПС показа нецензурен жест в зала. Отстраниха го

OFFNews 06 март 2014 в 13:48 19945 15

Хамид Хамид

Снимка Пресцентър, Народно събрание

Депутатът на ДПС Хамид Хамид показа нецензурен жест на колегите си от ГЕРБ и шефа на Сметната палата Валери Димитров в пленарна зала.

Непристойното поведение бе демонстрирано, докато депутатите спореха по новия закон за Сметната палата. Хамид показа жест, наподобяваш среден пръст - със свита в лакъта дясна ръка и лява, поставена върху сгъвката.

Напрежението ескалира, след като председателят на Сметната палата Валери Димитров произнесе на висок тон емоционална реч:

"Аз съм девет години председател, не ми пука дали ще бъда още три години председател на Сметната палата, затова не говорете такива работи. Девет години съм и това е достатъчно, аз имам кауза да защитавам сега действащия закон, защото той е много по-добър."

След острите му думи депутатът на "Коалиция за България" Христо Монов, който по професия е психолог, призова председателстващия Имамов да не допуска хора с психични проблеми да крещят в пленарна зала.

В отговор Десислава Атанасова от ГЕРБ настоя Алиосман Имамов да накаже Хамид Хамид и обвини председателстващия заседанието в двойни стандарти. По думите й Имамов умишлено се е направил, че не вижда жеста на Хамид, защото са съпартийци. От ГЕРБ поискаха почивка с обяснението, че ръководството на парламента явно има нужда да направи справка, за да реагира адекватно.

След паузата Алиосман Имамов наложи наказание на съпартиеца си:

"След като направих необходимите справки и консултации, отстранявам Хамид Хамид от две заседания на Народното събрание. Ако той смята, че наказанието е несправедливо, препоръчвам му да се обърне към комисията, която се занимава с парламентарната етика."

Йордан Цонев от ДПС защити колегата си, като каза, че ДПС приемат наказанието, но настоя, че е била необходима санкция и за Валери Димитров, който си е позволил в зала да каже "не ми пука".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews