Quantcast

Депутат на ДПС показа нецензурен жест в зала. Отстраниха го

OFFNews Последна промяна на 06 март 2014 в 13:48 19233 15

Хамид Хамид

Снимка Пресцентър, Народно събрание

Депутатът на ДПС Хамид Хамид показа нецензурен жест на колегите си от ГЕРБ и шефа на Сметната палата Валери Димитров в пленарна зала.

Непристойното поведение бе демонстрирано, докато депутатите спореха по новия закон за Сметната палата. Хамид показа жест, наподобяваш среден пръст - със свита в лакъта дясна ръка и лява, поставена върху сгъвката.

Напрежението ескалира, след като председателят на Сметната палата Валери Димитров произнесе на висок тон емоционална реч:

"Аз съм девет години председател, не ми пука дали ще бъда още три години председател на Сметната палата, затова не говорете такива работи. Девет години съм и това е достатъчно, аз имам кауза да защитавам сега действащия закон, защото той е много по-добър."

След острите му думи депутатът на "Коалиция за България" Христо Монов, който по професия е психолог, призова председателстващия Имамов да не допуска хора с психични проблеми да крещят в пленарна зала.

В отговор Десислава Атанасова от ГЕРБ настоя Алиосман Имамов да накаже Хамид Хамид и обвини председателстващия заседанието в двойни стандарти. По думите й Имамов умишлено се е направил, че не вижда жеста на Хамид, защото са съпартийци. От ГЕРБ поискаха почивка с обяснението, че ръководството на парламента явно има нужда да направи справка, за да реагира адекватно.

След паузата Алиосман Имамов наложи наказание на съпартиеца си:

"След като направих необходимите справки и консултации, отстранявам Хамид Хамид от две заседания на Народното събрание. Ако той смята, че наказанието е несправедливо, препоръчвам му да се обърне към комисията, която се занимава с парламентарната етика."

Йордан Цонев от ДПС защити колегата си, като каза, че ДПС приемат наказанието, но настоя, че е била необходима санкция и за Валери Димитров, който си е позволил в зала да каже "не ми пука".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2014 в 22:20

Е заради такива, като тоя Цонев, човека с кръглите очилца, сме стояли в блатото 5 века!!! И тогава ги е имало, и сега ги има...

06.03 2014 в 21:24

Добромир, много на място!! Резултатите от последните избори показаха, че нито всички турци са гласували за ДПС, нито всички пенсионери са гласували за БСП. Виновниците състава на парламента да е такъв какъвто е днес, са единствено и само онези 3 000 000 българи, които решиха да не гласуват. Замислете се какво ще правите на следващите избори!

06.03 2014 в 17:11

Да се сдружим Българи,защото не е далече времето,когато жеста може да е реалност!

06.03 2014 в 16:49

Елена, когото изберем, той ни управлява. Ти гласува ли на последните избори? Помисли си как е възможно партия с електорат съставящ 9% от населението има 15% от народните представители? За ДПС гласуваха 400 000 души, което са половината от турците в България. Причината да имат такова влияние е това, че българите не гласуват. И щом не гласувате, не мисля, че можете да се оплаквате.

06.03 2014 в 15:34

"Алиосман Имамов отстрани Хамид Хамид" ..... Боже, къде живеем и кой ни управлява....?

06.03 2014 в 15:17

Майка ти турска Цоневска, кога стана защитник на турците бе продажно мекере, кога най накрая ще направим нещо смеслено в защита на българите, кога най накрая ще се изкажеш в защита на българщината, майкати турска

06.03 2014 в 14:58

И докога ще търпим своеволията на противоконституционната ДПС?

06.03 2014 в 14:57

балкански, те, че изпадат под дъното в Парламента, изпадат, но ти ги задминаваш с бясна скорост всичките, вкл. банкянския, дето така уж те дразни:))

06.03 2014 в 14:47

Е ма тоя "неприличен жест" е бил предназначен всъщност за дупетатите от Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на Баце Белото. Значи в тоя случай си е съвсем на място.

06.03 2014 в 14:41

Естествено , че горкият човек трябва да бъде наказан за страшните думи "не ми пука".Как така няма да му пука от червено-турската мафия?!?Как така няма да го е страх за поста си, а ще казва истината и ще защитава правдата?!?Той какво си мисли?Да не се обърка , че живее в нормална държава?Спокойно до дни ще бъде отстранен "ще си подаде оставката по семейни причини".Все пак това не е Германия а васална република Булгаристан!