Денков: От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици

OFFNews 04 април 2024 в 09:45 2636 5

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Николай Денков

От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Банкова (Петя Банкова - задържаната директорка на Агенция "Митници") е била служител на ДАНС и няма да се учудя, ако се окаже, че има информация, която, ставайки шеф на митниците, използва.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков при последният отчет на редовното правителство за вчерашната акция на Държавна агенция "Национална сигурност", при която бяха задържани общо седем души, сред които Банкова и Людмил Маринов - зам.-шефът на митниците

"Това, което знаем, е, че откакто бе назначена Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици. Много е странно точно тя да бъде обвинена, че прикрива канали, за да не се окаже, че я атакуват точно заради това", каза още премиерът. 

Той допълни, че е поискал информация от ДАНС, но към момента няма такава.

"Вчера се обадих на ръководителя на ДАНС, който каза, че трябва специално разрешение от прокуратурата. Част от проблема е, че имаме институции, които действат, без да има информация. Ръководствата не се отчитат пред мен, а през този, който ги е назначил", посочи още Николай Денков. 

По думите му е факт, че са задържани наркотици за милиони евро и е ясно, че няма обвинение.

"Ако излезе обвинение и има доказателства, Банкова ще трябва да понесе отговорност. Винаги съм казвал, че в ДАНС има сляпо око по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават, че това е работа на КПКОНПИ", добави Денков. 

Попитан как така сестрата на Стефчо Банков (бившия шеф на Вътрешна сигурност - бел. ред.) стана шефка на митниците, премиерът заяви, че на този въпрос трябва да отговори министърът на финансите Асен Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

04.04 2024 в 11:30

Far Rider,

"Той допълни, че е поискал информация от ДАНС, но към момента няма такава."

Това прочете ли го?

345

4

Джендо Джедев

04.04 2024 в 11:28

Колега, между "От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици" и "ДАНС прикрива канали за наркотици" има огромна разлика. Първото е споменаване на известен факт, второто - твърдение, което може да мине за разпространяване на слухове.

605

3

Wenc

04.04 2024 в 10:52

За разпространение на слухове по висшите етежи, не се ли носеше някаква отговорност.. оо да, извинете.. вие сте от "Промяната", вас закони и морал не ви ловят...

135

2

Far Rider

04.04 2024 в 10:22

Колко е удобно, г-н Денков! На Вас никой нищо не Ви казва, не дават информация, не знаете как така сестрата на Стефчо упралява митниците и трябва да питаме Василев! А той ще си измие ръцете с миналогодишния сняг! Вие сте министър-ПРЕДСЕДАТЕЛ и носите отговорност за дейността на Вашето правителство! Опсс, извинявам се. Вие носите само куфарите си за пътувания в чужбина.

4038

1

Moirae

04.04 2024 в 10:05

"Пеевски е най-голямото зло, което се случва на българския народ." И именно Пеевски предвожда Борисов(ГЕРБ) на почти всяка среща в Парламента.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки