Денков към министрите: Никой няма да ни даде 100 дни спокойствие

Министрите ще проверяват всички големи във ведомствата си през последните седмици

OFFNews 07 юни 2023 в 15:27 1828 0

Денчев
Николай Денчев.

"Моля ви да действате експедитивно и решително в изпълнението на тези задачи, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни. В същото време, това не трябва да става за сметка на качеството", заяви министър-председателят академик Николай Денков на първото заседание на новото правителство.

Пред министрите премиерът посочи непосредствените задачи, по които трябва да се работи - подготовката на бюджета, окомплектоването на министерствата и довършването на управленската програма.

Денков обърна внимание на публикации в медиите за „раздадени, предоставени средства в доста големи размери - милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно”.

„Появи се и информация, отново в медиите, за забавени процедури в някои министерства, от които също може да настъпят загуби в големи размери. Не знам дали тази информация е вярна - трябва да се провери”, настоя премиерът.

Денков апелира министрите да проверят какви големи разходи са били направени в министерствата през последните седмици и месеци и дали има забавени процедури.

"Всяко забавяне може да коства много скъпо на бюджета на държавата", предупреди той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови