Декларация в парламента: Патриотизъм се учи само в часа на класния

OFFNews 15 септември 2016 в 12:03 4159 3

Българското училище игнорира патриотичното образование, това казаха в парламента от Патриотичния фронт по случай първия учебен ден.

„Очевидно чиновниците в министерството нямат отношение към национално-патриотичното възпитание и нарушават Закона за предучилищното и училищното образование. Една от основните цели на образованието, предвидени в закона, е съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност“, изчете от името на групата народният представител Милен Михов.

По думите му в чл. 76 ал. 5 от закона е отбелязано, че в процеса на училищното образование може да се изучават учебни предмети от областта на глобалното, гражданското, здравното образование и по-нататък, а това са учебни предмети, които формират националното самочувствие на децата и учениците.

Според него това изискване пряко кореспондира с Програмата на правителството за стабилно развитие на Република България, а това се изучавало в часа на класа.

Михов добави, че на патриотичното образование в часа на класа за посветени 4 часа годишно.

„Отново се поощрява политиката на мултикултурализъм, която се реализира, след като донесе толкова тежки проблеми на Европа. Никъде не се отстоява принципът на единството на българската нация, че всички трябва да се чувстват първо българи по националност, преди да се самоопределят на етнически или верски принцип”, се казва в декларацията на Патриотичния фронт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

15.09 2016 в 15:01

Абе що ми зема матриотизъма, бе? Нищо де, и аз да си кажем. Потриотизъм се учи от още от времето на памперсите. В часа на класния може да се учат само патриотарските лозунги и напъни. Ето и задачка за министерката на образованието. Що е то патриотизъм и за какво служи?

Поздрав!

11751

2

Big Smile

15.09 2016 в 12:39

А матриотизъм - кога?!?
Viva Yossarian!