ДБГ пита Агенцията по приватизация за всички нередовни сделки от последните 10 години

OFFNews 09 август 2018 в 16:15 1229 0

„Движение България на гражданите“ отправи питане по Закона за достъп до обществена информация към Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол за приватизационите сделки от началото на управлението на ГЕРБ през 2009 година досега.

От ДБГ питат колко от сделките са проверени за нередности, има ли наложени санкции на нарушителите, както и има ли основания за прекратяване на конкретни концесии, сред които на Български морски флот и Булгартабак, поради неизпълнение на договорите.

От партията изразяват недоволство от липсата на прозрачност относно сделките и контролът от 2011 година до днес, които не са публикувани в регистъра на Агенцията.

Според председателя на ДБГ Димитър Делчев опитът за амнистия на дължими на държавата суми в размер на 58 млн. лв. заради неспазване на приватизационните договори се прави не само, за да бъде спасен Домусчиев, а и за други. Сумата, която ГЕРБ искаха да опростят за сметка на нас данъкоплатците, може да се окаже стотици милиони, коментира той. Поради тази причина Делчев е поискал списък с всички приватизационни сделки и от 2009 до 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови