ДБ поиска онлайн изслушване на Христо Грозев в комисията за контрол над спецслужбите

OFFNews 31 декември 2022 в 13:27 1864 4

Христо Грозев

Снимка Фейсбук профил

Изслушването трябва да стане на 5 януари, посочват от "Демократична България"

Да бъде изслушан чрез видеоконферентна връзка от прарламентарната комисия за контрол над спецслужбите разследващият журналист Христо Грозев, който не е в България. Това поискаха депутатите от „Демократична България“ Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов, членове на комисията, в писмо до председателя ѝ Даниел Митов.

Изслушването трябва да стане на 5 януари, четвъртък, в който ден от седмицата са обичайните заседания на комисията, а ако такова не е предвидено, за този ден да бъде насрочено извънредно заседание.

Двамата народни представители настояват също така на това заседание да бъдат поканени служебният външен министър Николай Милков и представители на службите за сигурност, доколкото от съобщение до медиите на президентската администрация се казва, че са били предприети действия от страна на институциите, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

Основанието за искане на изслушване на журналиста Христо Грозев е, че „обявяването на български гражданин за издирване от държава, спонсор на тероризма, съгласно резолюция на Европейския парламент, представлява заплаха за националната сигурност“, посочват Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов в писмото си до Даниел Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

4

IvoIvo

03.01 2023 в 11:34

Ще ме скъсат ДБ :)))

-5840

3

Защо?!?

706

2

order

31.12 2022 в 17:21

Бивш служител на ЦРУ казва, че NED е "транспортно средство" за пропаганда" на правителството на САЩ”.
Разследване: ЦРУ финансира медии като Bellingcat, за да подкопава правителства, независими от САЩ...
https://epicenter.bg/article/Bellingcat-/304162/11/0
Националният фонд за демокрация (NED) финансира групи като Bellingcat, Index on Censorship, Article 19, Finance Uncovered и Thomson Reuters Foundation.
Мат Кенард и Марк Къртис, declassifieduk.org
Финансиран от правителството фонд, който твърди, че насърчава демокрацията, но на практика помага за подкопаването на правителства, независими от Вашингтон, се намесва решително в медийното пространство на Великобритания от 2016 г. насам.
……

706

1

order

31.12 2022 в 15:20

Божеее... те не го щат в селото тия соросни жълтопаветняци го канят в поповата къща!!!