Държавата дава на хотелиерите по 40 лв. за настанен украински бежанец

OFFNews 04 март 2022 в 15:51 1989 0

Коментираме помощ за хотелиери в размер около 40 лв. за настанен бежанец. В момента разглеждаме възможностите на държавата и бюджета, с какви средства горе-долу разполагаме. Това каза в Бургас министърът на туризма Христо Проданов, предаде БТА. Той е в морския град за среща с туристическия бранш от региона.

"Трябва да сме икономични и в голяма степен пестеливи, защото, както украинците, които в момента бягат от войната, имаме и много български граждани, които едвам свързват двата края. Ние мислим за всички и ще вземем някакво справедливо решение", заяви Проданов.

"Мисля, че от понеделник ще имаме пълна възможност да започнем да координираме процеса", добави той.

Проданов отбеляза още, че държавата обсъжда и украинските граждани, които смятат да работят у нас, да получават работна виза по облекчени процедури.

Относно летния сезон той заяви:

"На този фон очаквам сезонът да е изключително слаб. Съгласете се, че не може в зона, в която в морето има военни кораби, ние да се чувстваме спокойно и някой да предпочита България за своята почивка. Надявам се това безумие час по-скоро да свърши, нещата да се успокоят и да имаме един добър сезон. Тъкмо излязохме от ковид кризата, която от две години ни беше обсебила. Дай боже да нямаме повече такива сериозни вълни. Ако се успокои ситуацията в Украйна, съм оптимист, че сезонът ще бъде сравнително добър".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови