Да, България, Зелените и ДСБ поискаха оставката на Тотев от Фондация "Пловдив - столица на културата"

OFFNews 18 юли 2017 в 14:29 7180 0

Снимка БНР

Пловдивските организации на ДСБ, “Да, България!” и Зелените искат оставката на кмета на Иван Тотев като председател на Фондация "Пловдив 2019", която готви и разходва средствата за подготовката на града за Европейска столица на културата.

"Кметът на града, срещу когото са внесени обвинения в съда, е и председател на Фондация „Пловдив 2019“, което тежко компрометира дейността на организацията. Не бива да допускаме съмнения в корупция да помрачат възможността за отлично представяне на града и държавата ни през 2019 година", се казва в позиция на ДСБ - Пловдив, оглавявана от Йордан Иванов.

Обичаме и държим на авторитета и имиджа на града си, затова настояваме:

1. За оставката на Иван Тотев като председател на Фондация „Пловдив 2019“ най-малкото до изясняване на обективната истина около повдигнатите обвинения.

2. Общинският съвет да върне обратно обществениците, борили се за спечелването на титлата “Пловдив 2019” и да спре подмяната им с послушни партийни назначения.

От искащите оставката партии отбелязват още, че са "дошли парите и е започнало партийно кадруване".

Фондация „Пловдив 2019“ не е партиен проект, отбелязва ДСБ. От там уточняват, че на предстоящото заседание отсъства за пореден път корекция на Решение, с което издателят Манол Пейков бе освободен от състава на Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019”.

"Въпреки признанията, че решението е взето от общинските съветници без достатъчна информация и немотивирано, до днес кметът Иван Тотев не е изпълнил даденото си пред медиите обещание за връщане на горепосоченото решение за ново обсъждане и вече твърди, че темата е приключена. Отвъд срамното отстраняване на един почтен гражданин на Пловдив, сме притеснени, че управниците назначават партийни кадри, за да могат да разпределят финансовите средства от Фондацията непрозрачно и в партиен интерес. Кадровият хаос се случва точно в момента, когато забавеното държавно финансиране е осигурено", се казва още в позиция на трите партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!