Д-р Симидчиев: Здравният министър да въведе зелен сертификат за депутати, съдии и прокурори

OFFNews 15 декември 2021 в 08:32 3189 1

Александър Симидчиев

Снимка БТА/Асен Тонев

Д-р Александър Симидчиев

Министърът на здравеопазването Асена Сербезова трябва да промени заповедта на Стойчо Кацаров, който изрично изключи изискването за зелен сертификат в законодателната и съдебната власт. 

Това заяви депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев по БНТ. Ако не го направи или докато го направи, "Демократична България" има готово предложение за гласуване в пленарна зала, допълни той. И изрази съжаление, че чисто медицински проблем се е превърнал в политически. 

Вариантът Омикрон ще има по-бързо разпространение, ако протече по-леко, той може да е едно от решенията за излизане от КОВИД кризата. Ако протича по-тежко - ще имаме проблем, каза д-р Симидчиев. Данните от Южна Африка показват, че протича по-леко, но там населението е от предимно по-млади хора, затова не могат да се правят сравнения с Европа, обясни пулмологът.

По думите на Симидчиев Омикрон все още не е открит у нас, но в НЦЗПБ се секвенират едва по 50-60 проби на ден. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11936

1

Христо Венев

15.12 2021 в 09:56

Заиграването с противоправните, аморални и псевдомедицински мерки, задължително води до отлив на гласове по посока Възраждане. Отделно от това, повишава ненужно риска от корупция.
 
X

Да помогнем на украинските деца!