Д-р Симидчиев: Тези вълни не са вълни на вируса. Това са вълни на поведението ни като общност

OFFNews 31 октомври 2021 в 17:47 21160 4

Снимка demokrati.bg

Един от ключовите проблеми на пандемията всъщност е инфодемията - информационното объркване на хората, което води до едно ново заболяване, наречено “синдемия”, заяви д-р Александър Симидчиев в ефира на bTV.

Той допълни, че хората са объркани за това кой е правилният подход заради различните мнения за пандемията, с които ежедневно се сблъскват:

"Факт е, че ние не реагираме навреме като общност на проблем, който е общ за всички. Защото вирусът няма партийна принадлежност. Ние реагираме като малки групи, които се карат."

“Тези вълни не са вълни на вируса. Това са вълни на поведението ни като общност. Поведението ни позволява вирусът да се размножава. Когато сме разцепени като общност, ние генерираме вълна след вълна”, каза д-р Симидчиев, който е и кандидат за депутат в 25 МИР в София.

Д-р Симидчиев обясни, че “Демократична България” е за спазването на мерките, за да се ограничи заразяването от коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4015

4

plamen-f

01.11 2021 в 06:40

40 години обикаляне в пустинята за нашето племе са изключително малко

11300

1

yoghurt

31.10 2021 в 18:30

Зарова един локдаун ще отнеме възможността на двете фракции да се срещнат в реалността! Кризата, колкото и да е тежка, а тази слава Богу не е чумна епидемия, ще отмине. Но дали ще сме израстнали като общество, или просто ще сме се разпаднали още повече на съставните си части. Един лидер ще знае кога какво е уместно да се предприеме в дългосрочен аспект. Когато имаш народ като напият, трябва един Моисей... и 40 години път през пустинята, докато оценим, че сме отново общество след дългите години комунизъм, докато се изчистом от всички мръсотии..