Червени кметове търсели подкрепа от Първанов

БСП ще има стандарти, но няма да има кметове, предупреди лидерът на АБВ

OFFNews 10 февруари 2015 в 15:11 3304 3

Георги Първанов, лидер на АБВ.

Чрвени кметове от различни населени места са търсили подкрепа за местните избори от лдера на АБВ Георги Първанов.

Първанов обяви това на брифинг в отговор на въпрос дали АБВ ще действа срещу Столетницата на предстоящите местни избори.

Преди време той предложи на БСП участие с общи листи на местните избори, но социалистите на Михаил Миков отказа с мотива, че АБВ участва в дясно управление и не е лява партия.

"Една формация обяви, че ще излезе с ясни леви стандарти. Левицата имаше много кметове, а сега ще има стандарти, но няма да има кметове", коментира днес лидерът на АБВ.

От думите му стана ясно, че АБВ би подкрепила кметове на БСП, ако смята, че те са най-подходящи за съответния град или село.

АБВ не пречи на лявото, а го обогатява, няма да пречим на местни социалисти да изберат най-добрия кандидат, уточни Румен Петков, зам.-председател на АБВ.

Първанов пък призова Столетницата да спорят по политики, а не кой е по-ляв.

Той си е направил труда да провери колко често БСП говори за АБВ и се оказало, че на едно изявление от партията на Първанов" "Позитано" прави 10.

На брифинг на БСП пък стана ясно, че в момента Столетницата прави анализ на "политически диспозиции, предизборни коалиции и следизборни съюзи" в общинските съвети, там, където ще има избрани кметове и там, където ще е в опозиция.

"Работим с партньорите в рамките на БСП - лява България. След април, когато трябва да приключи конгресът на БСП трябва да бъдат приети т. нар. леви стандарти, които да очертаят профилите на политиките, с които трябва да се ангажират тези кандидати, които искат да получат подкрепата на БСП или левите формати. Персоналните пазарлъци и политическото бракониерство не одобряваме, нито стимулираме", обяви лидерът на БСП Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!