Буруджиева: БСП няма проблем да иде на избори

OFFNews 03 юни 2014 в 08:27 4370 16

Татяна Буруджиева

„Няма нищо лошо да идем на избори, БСП няма проблем с предсрочните избори. Позицията на БСП е, че или трябва да се върви по начин, по който хората разбират какво се прави, кога се прави, защо се прави, или ако не можем да постигнем този темп, действително да отидем на предсрочни избори.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ червеният депутат Татяна Буруджиева в коментар по въпроса какво предсрои пред БСП след тежката загуба на 25 май.

По думите на Буруджиева оставката на Станишев не е на дневен ред. Според Буруджиева висшите партийци в БСП не желаят Станишев да се оттегли.

Социалистката посочи изборите са били отражение на случващото се в партията. По думите й основният проблем на БСП е, че не е задал добре темпа и изискванията си към министрите.

„В момента, в който мина бюджетът и започна новата година, нормално е те да се заемат с по-дъгосрочни задачи. От очите на хората изчезна разбирането какво следва“, коментира Буруджиева.

Тя не изрази критика към конкретен министър. На въпроса кои ведомства ще сменят ръководството си Буруджиева отговори, че персоналният образ на министрите не е от значение, защото важното е да се върши работа.

Минус на правителството, според Буруджиева, е фактът, че кабинетът рядко присъства е медийното пространство и по този начин хората не разбират какво се върши.

Работата на кабинета предстои да бъде обсъдена между коалиционните партньори, посочи Буруджиева. Тя каза и нещо много любопитно, че лидерът на ДПС Лютви Местан и Сергей Станишев са имали среща след изборите. Това противоречи на твърденията, които Местан заяви пред медиите в петък. Тогава той каза, че все още не се е виждал с лидера на БСП и очаква срещата през идните дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews